Χατζηδάκης: Πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας με όλες τις  δυνάμεις που δηλώνουν ότι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

“Ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα θα είναι πρώτο προσωπικά πιστεύω, αλλά και η ΝΔ πιστεύει, ότι θα πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μια κυβέρνηση με όλες τις δυνάμεις που δηλώνουν ότι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας γιατί αποδείχθηκε ότι τα προβλήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα. Η Ελλάδα έχει να ανέβει μια ανηφόρα και δεν έχουμε την πολυτέλεια δίπλα στον πόλεμο της γενιάς μας να έχουμε και έναν εμφύλιο πετροπόλεμο” τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

“Ακόμη και η ΝΔ να πάρει τη απολυτή πλειοψηφία των εδρών της χώρας, πάλι θα πρέπει να απευθυνθεί σε όλα τα κόμματα που δηλώνουν ότι στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας και να συνεργαστούμε διότι δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο” είπε ξεκαθαρίζοντας ότι εννοεί και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

“Η ΝΔ για να προκαλέσει την προσοχή και για να κάνει σαφή αυτά που θέλει να εφαρμόσει θα πρέπει να επιμείνει σε επιμείνει με λίγες συγκεκριμένες θέσεις, που να έχουν και γωνίες, να μην είναι στρογγυλεμένες. Να είναι θέσεις που ενδεχομένως να προκαλούν δυσαρέσκεια σε κάποιες συντεχνίες αλλά από την άλλη θα υποστηρίζουν το σύνολο έτσι ώστε να δείξουμε το στίγμα μας σαν ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα το οποίο προσπαθεί να πάρει την ψήφο όχι απλά και μόνο επειδή έχει μια ιστορία αλλά κυρίως γιατί έχει να προσφέρει κάτι συγκεκριμένο, κάτι σύγχρονο, κάτι ευρωπαϊκό” σημείωσε. 

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη είπε:  “Το ύφος του  Βαγγέλη Μεϊμαράκ είναι κοντά στο μέσο άνθρωπο, στον μέσο Έλληνα και νομίζω ότι καθώς επιδιώκουμε να εκφράσουμε τον μεσαίο χώρο και τον μέσο Έλληνα πολίτη καταρχήν είναι υποβοηθητικό. Για μένα το κυρίαρχο είναι η ΝΔ να είναι μια δύναμη η οποία θα παραπέμπει στις έννοιες αλήθεια, ευθύνη και κοινή λογική”

“Και δεν τις λέω αυτές τις τρεις έννοιες τυχαία. Το λέω γιατί έχουν ειπωθεί πολλά ψέματα, έχουμε συμπεριφερθεί ως πολιτικό σύστημα με ανευθυνότητα κατά καιρούς- ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περισσότερο- αλλά και γιατί έχουμε πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική. Αντί να κοιτάξουμε τι έγινε στις άλλες χώρες που μπήκαν στο μνημόνιο και να το κάνουμε και εμείς, αναζητούμε τρίτους δρόμους και μαγικές συνταγές που δεν βγαίνουν στην Ελλάδα σε καλό” κατάληξε ο Κωστής Χατζηδάκης. 

 

 

 Διαβάστε επίσης

 Σκουρλέτης: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει αυτοδύναμος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ