ΣΥΡΙΖΑ: Φουλ μηχανές για την προεκλογική εκστρατεία

Ρεπορτάζ: Γαλιατσάτος Παναγής

Στη σύντομη, διαρκείας τριών εβδομάδων προεκλογική εκστρατεία επικεντρώνεται πλέον η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης τα κορυφαία στελέχη του κόμματος επέστρεψαν στα κομματικά γραφεία της οδού Κουμουνδούρου και ο κ. Αλ. Τσίπρας αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου, αφού παρέδωσε στην υπηρεσιακή Πρωθυπουργό κ. Βασιλική Θάνου. 

Σήμερα θα γίνει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ η πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα, εν όψει και της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματος που θα συνέλθει το Σαββατοκύριακο στον πολυχώρο «Αθηναϊδα». 

Στη συνεδρίαση αυτή θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην προεκλογική εκστρατεία και τακτική του κόμματος με κυρίως ζητούμενο την κατάρτιση ενός παράλληλου προγράμματος στα όσα προβλέπει η συμφωνία με τους εταίρους, με βάση το οποίο ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες ότι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων θα είναι δίκαιη και ότι θα απαλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις των νέων μέτρων για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες. 

Σε ότι αφορά την προεκλογική τακτική, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εστιάσει στην προσπάθεια ανάδειξης των διαφορών με τους πολιτικούς του αντιπάλους και ιδιαίτερα τη ΝΔ, και στο πλαίσιο αυτό να εστιάσει σε θέματα διαφθοράς και διαπλοκής όπου η Κουμουνδούρου θεωρεί πως έχει σαφή υπεροχή. 

Ειδική μεταχείριση θα έχει από το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα ωστόσο και το Ποτάμι του κ. Στ. Θεοδωράκη, όπου θα επιχειρήσουν να πείσουν ότι στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, το κόμμα αυτό λειτούργησε ως φερέφωνο των δανειστών.

Ενώπιον της πανελλαδικής συνδιάσκεψης το Σάββατο αναμένεται να τεθεί προς έγκριση το νέο προγραμματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν επεξεργαστεί οι κ.κ. Μπαλτάς και Τσακαλώτος. Στη συνδιάσκεψη αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το εσωκομματικό τοπίο, αφού θα γίνει σαφές ποια στελέχη θα πάνε στη «Λαϊκή Ενότητα» του κ. Λαφαζάνη αλλά και ποιοι, αν και διαφωνούν με τη νέα κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ, θα παραμείνουν στο κόμμα. 

Με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν στη συνδιάσκεψη, θα ξεκινήσει η κατάρτιση των ψηφοδελτίων με τον κ. Τσίπρα και την 5μελή Επιτροπή να έχουν τον τελευταίο λόγο για τα ονόματα.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

ΠτΔ και ΝΔ: Κανένα θέμα διαφωνίας για την υπηρεσιακή

Παπανδρέου: Στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπονόμευσαν την προσπάθεια

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ