Ολοταχώς προς τις εκλογές – Ορκίζεται η υπηρεσιακή κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

Στη μία το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των μελών της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα ανακοινωθεί σε λίγη ώρα.  Στις 8 το βράδυ της αναμένεται να θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της βουλής.

Μεταξύ των υπηρεσιακών υπουργών, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι: υπουργός Εξωτερικών o Πέτρος Μολυβιάτης, υπουργός Οικονομικών o Γιώργος Χουλιαράκης, υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας o Ιωάννης Γιάγκος, πτέραρχος εν αποστρατεία, υπουργός Εσωτερικών o Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης o Μιχάλης Σπουρδαλάκης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη o Αντώνης Μακρυδημήτρης, υπουργός Πολιτισμού η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, υπουργός Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, υπουργός Οικονομίας ο Νίκος Χριστοδουλάκης, υπουργός Παιδείας η Φρόσω Κιάου, υπουργός Ναυτιλίας ο Χρήστος Ζώης, υπουργός Εργασίας ο Δημήτρης Μουστάκας, υπουργός Τουρισμού η ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη, υπουργός Υγείας ο καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Δημόπουλος, υπουργός Επικρατείας για τη Διαφθορά παραμένει ο Παναγιώτης Νικολούδης και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Ροδόλφος Μορώνης

Ορκίστηκε η Θάνου 

Το βράδυ της Πέμπτης ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός η Βασιλική Θάνου. Η Βασιλική Θάνου υπέγραψε το πρωτόκολλο ανάληψης των καθηκόντων της και στη συνέχεια μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να παραλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της χώρας στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, πριν αναχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο πώς αισθάνεται που αναλαμβάνει καθήκοντα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο. «Είμαι χρόνια στον αγώνα. Είναι μια έπαλξη ακόμα», απάντησε.

 

Δείτε το βίντεο της ορκωμοσίας

 

Ο διάλογος Τσίπρα – Θάνου

Αμέσως μετά την ορκωμοσία της, ο Αλέξης Τσίπρας την υποδέχθηκε στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σας υποδέχομαι, διότι υποδέχομαι την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι τόσο εσείς όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα διορίσετε αύριο θα κάνετε το καλύτερο δυνατό. Ήθελα να σας ευχηθώ το καλύτερο. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό ώστε να διεξαχθεί με τρόπο πολιτισμένο αυτή η εκλογική αναμέτρηση» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Βασιλική Θάνου από την πλευρά της είπε απευθυνόμενη στον απερχόμενο πρωθυπουργό: «Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, έχει κυρίως ρόλο τη διεξαγωγή των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο. Αλλά θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει και θέματα κρίσιμα, όπως το μεταναστευτικό».

Σημείωσε ακόμη ότι τα μέλη της κυβέρνησης θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της με τον καλύτερο τρόπο η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στη Βασιλική Θάνου – Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Αυτή είναι η Βασιλική Θάνου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ