Λαφαζάνης: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι εντολοδόχος κανενός – ΒΙΝΤΕΟ

Εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου το νωρίτερο και σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών Αρχηγών, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπως ενημέρωσε, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, αφού παρέδωσε τη διερευνητική εντολή.

«Είναι πρόκληση να πάμε άρον άρον σε εκλογές. Πρέπει να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει το Σύνταγμα για την ημερομηνία των εκλογών και επομένως αυτές δεν μπορεί να γίνουν νωρίτερα από τις 27 του Σεπτεμβρίου» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.

«Είναι ευθύνη του Προέδρου να ανταποκριθεί σε αυτή τη δημοκρατική πρόσκληση. Θα έχει ευθύνη αν δεν το πράξει κι αν δεν το πράξει, εμείς θα υποχρεωθούμε να κάνουμε δηλώσεις τις οποίες δεν θα θέλαμε να κάνουμε» πρόσθεσε.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι εντολοδόχος κανενός δεν διεκπεραιώνει αποφάσεις τρίτων έχει ένα και μόνο χρέος να προασπίζει το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και κυρίως να προασπίζεται την δυνατότητα του ελληνικού λαού να εκφράζεται και να ψηφίζει ελεύθερα και ενημερωμένος», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Με αιχμές επέστρεψε τη διερευνητική εντολή ο Λαφαζάνης – ΒΙΝΤΕΟ

Λαφαζάνης: Στην Ελλάδα υπάρχει μία ιδιόμορφη δικτατορία του μνημονίου 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ