Καυστικό tweet του Βαρουφάκη για το ΣΔΟΕ

Την είδηση της μεταφοράς του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στο όνομα της «ανεξαρτησίας» υπό τις εντολές της τρόικας και το νέο μνημόνιο, σχολιάζει με ένα tweet ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στο tweet γράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών:

“Συγχαρητήρια στην Τρόικα Εσωτερικού. Πάει η τελευταία ευκαιρία κατά της μεγαλοφοροδιαφυγής”

 

Στις 13 Αυγούστου είχε τοποθετηθεί επ’ αυτού στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων:

«Τους μήνες που ήμουν στο υπουργείο, εκκινήσαμε με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, τον κ. Παναγιώτη Δάνη, έργο μέγιστης  σημασίας για την ουσιαστική συλλογή διαφυγόντων φόρων. Μέσα από αλγοριθμικό έλεγχο και αντιπαραβολή των τραπεζικών κινήσεων των τελευταίων είκοσι ετών και των φορολογικών δηλώσεων που θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος τοου έτους, περιμέναμε εντυπωσιακά αποτελέσματα και εντυπωσιακά έσοδα.

Η προσπάθεια αυτή προσέκρουε στις «αντιστάσεις» της ημι-αυτόνομης (από τον Υπουργό) Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ). Με πολλές προσωπικές μου πιέσεις, ΣΔΟΕ και ΓΓΣΕ δημιούργησαν κοινή ομάδα εργασίας, υπό τον Υπ.Οικ., με σκοπό την γρήγορη κατάληξη του προγράμματος και την είσπραξη μεγάλων ποσών από την φοροδιαφυγή.

Διαβάζω τώρα στο Τρίτο Μνημόνιο το εξής ανησυχητικό εδάφιο: «Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται στην άμεση νομοθέτηση της μεταφοράς, έως το τέλος Οκτωβρίου 2015, όλες τις δυνατότητες και όλο το προσωπικό του ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ – καθώς και όλους τους ελέγχους του ΣΔΟΕ από την ψήφιση του Ν. 4321/2015 (Σημ. Ο οποίος έδωσε στον ΣΔΟΕ αυτή την αρμοδιότητα, σε πείσμα της τρόικας.)

Είναι εντυπωσιακή η σπουδή της τρόικας να καταργήσει τον ΣΔΟΕ μόλις ετοιμάζεται να ολοκληρώσει αυτό το μέγα έργο. Αν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, χάσουμε αυτή την μοναδική ευκαιρία να τιμωρήσουμε φοροδιαφυγή δεκαετιών παραδίδοντας τον ΣΔΟΕ σ’ ένα από τα φέουδα που διατηρεί, και ενισχύει, η τρόικα στο ελληνικό κράτος, είμαστε άξιοι της τύχης μας».

 

Δείτε επίσης

Ο Βαρουφάκης παρομοιάζει τον Τσίπρα με το “Σίσυφο”

Βαρουφάκης στην Guardian: Η συμφωνία επιτρέπει στους ολιγάρχες να διατηρήσουν τα κεκτημένα

Ο Βαρουφάκης εξετάζει το “φαύλο κύκλο” του νέου μνημονίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ