Σταθάκης: Δεν τίθεται θέμα επαναληπτικών εκλογών

«Είναι μία πολύ ειλικρινής και σαφής τοποθέτηση» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, απαντώντας στο ερώτημα αν η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συνέντευξή του ότι δεν συνεργάζεται με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι αποτελεί τακτική υψηλού ρίσκου.

Και συνέχισε λέγοντας: «Διατηρεί τη διαχωριστική γραμμή με αυτό που θεωρεί ότι είναι το παλιό πολιτικό σύστημα, τα κόμματα δηλαδή τα οποία έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και φυσιογνωμία και θεωρεί ότι είναι ανυπέρβλητη η συνεργασία με αυτά…

Από κει και πέρα εκτιμά ότι η αυτοδυναμία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία κυβέρνηση σταθερή με βάθος χρόνου και ταυτόχρονα με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που έχει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στην επισήμανση ότι η αντιπολίτευση κάνει λόγο για αλαζονεία από την πλευρά του κ. Τσίπρα και ότι υπάρχει ενδεχόμενο η χώρα να ξαναμπεί σε “περιπέτειες” ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε:

«Προφανώς δεν θα βάλουμε τη χώρα σε εκλογικές περιπέτειες. Δεν τίθεται θέμα επαναληπτικών εκλογών. Όλοι θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα του ελληνικού λαού, αυτό είναι αυτονόητο και τούτο δοθέντος έκανε πολύ καλά ο πρωθυπουργός που είπε ότι αν η βούληση του ελληνικού λαού διαμορφώσει ένα πλαίσιο στο οποίο δεν θα υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις δεν θα είμαι εγώ ο πρωθυπουργός ενός συνασπισμού δυνάμεων».

Στο ερώτημα αν μπορεί μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπηρετήσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται μετά την υπογραφή του μνημονίου ο κ. Σταθάκης απάντησε: «Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει η αίσθηση του μέτρου στο πως κρίνουμε και αξιολογούμε τα δεδομένα που θέτει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Διότι υπάρχουν κομμάτια που προφανώς είναι σε αντίθεση με την φυσιογνωμία την πολιτική και την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά όμως αποτελούν κομμάτια τα οποία δεσμευτήκαμε ότι θα τα εφαρμόσουμε και θα τα εφαρμόσουμε, δεν τίθεται θέμα».

Ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε: «Υπάρχουν και τα δεδομένα που αφορούν την ίδια την έκταση της δημοσιονομικής προσαρμογής, τα θέματα του χρέους και πολλά άλλα στα οποία ας πούμε είχαμε θετικό αποτέλεσμα και τα οποία νομίζω ότι δημιουργούν χώρο για αυτό που αποτελεί το εναλλακτικό, το παράλληλο πρόγραμμα μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αφορά τη δυνατότητα που δίνει το τρέχον πρόγραμμα να υπάρξουν μέτρα που θα φέρουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και θα ισχυροποιήσουν το κριτήριο της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ακούστε το ηχητικό:

Λοβέρδος: Να προσέξουμε μήπως η διεύρυνση φέρει τη συρρίκνωση

Γιακουμάτος: Χωρίς κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν αντιμετωπίζεται η κρίση

Βούτσης: Καμία περίπτωση συνεργασίας με τη ΝΔ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ