Λαφαζάνης: Δεν θα διστάσουμε να αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη

Το νέο μνημόνιο, πέραν των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις που επιφέρει, δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, γράφει σχόλιο παρουσίαση στο CNBC για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Αντιθέτως, θα εντείνει το φαύλο κύκλο στον οποίο έχει περιπέσει από το 2010, λέει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Η Λαϊκή Ενότητα επιθυμεί να ακολουθήσει τις καλύτερες προγραμματικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Επιθυμούμε να παραμείνουμε στις πιο ριζοσπαστικές δεσμεύσεις, σημειώνει

Στόχος του Λαφαζάνη είναι να υπάρξει μια οικονομία που θα στηρίζεται και θα ελέγχεται από τα συνδικάτα, τα εργατικά συμβούλια, τους συνεταιρισμούς των δήμων και των κοινοτήτων.

Ο ίδιος δεν διστάζει να μιλήσει για Grexit. Λέξη που το τελευταίο διάστημα ακουγόταν εντόνως από γερμανικά χείλη, αναφέρει το CNBC.

«Εάν είναι απαραίτητο για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, δεν θα διστάσουμε να αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη και να επανέλθουμε σε εθνικό νόμισμα. Δεν νομίζω ότι αυτές οι ενέργειες θα είναι κόλαση για την Ελλάδα, όπως διατείνονται οι προπαγανδιστές της Ευρωζώνης» αναφέρει ο Π. Λαφαζάνης.

Κατά τον κ. Λαφαζάνη, το δικό του Grexit είναι διαφορετικό από εκείνο που ζητούσε ο Σόιμπλε: «Δεν γνωρίζω αν ο Σόιμπλε υποστηρίζει πλέον το Grexit. Ωστόσο, βοήθησε να μορφοποιηθεί η δανειακή σύμβαση. Οι περισσότερες από τις αντικοινωνικές προτάσεις του περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο»…

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή κρίση και μάλιστα 53 από τα 201 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, καθώς δεν συμφωνούν με το νέο πρόγραμμα λιτότητας αναφέρει το CNBC.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προσπαθεί να μετριάσει τις απώλειες που προστίθενται στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Λίγο πριν παραδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή που έλαβε, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας παραχώρησε συνέντευξη στο CNBC, όπου και μίλησε για τις πολιτικές του απόψεις.

Πρώτα και κύρια, αναφέρει το CNBC, ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι στόχος του είναι να καταργήσει το νέο πρόγραμμα διάσωσης και τα σχέδια λιτότητας που το συνοδεύουν.

«Οι αρχές της Λαϊκής Ενότητας περιλαμβάνουν το τέλος της εθνικής υποτέλειας και την ανάγκη να ακολουθήσουμε μια νέα, ανεξάρτητη, κυρίαρχη και προοδευτική πορεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Δείτε επισης

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ… πρώην συντρόφων

Λαφαζάνης: Στην Ελλάδα υπάρχει μία ιδιόμορφη δικτατορία του μνημονίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ