Θεοδωράκης: Θα υπάρξουν νέα μνημόνια αν δεν αποφασίσουμε να κάνουμε αλλαγές – ΒΙΝΤΕΟ

“Σε αυτή τη χώρα θα υπάρξουν νέα μνημόνια αν δεν αποφασίσουμε να κάνουμε αλλαγές” δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι είναι ύβρις ο πρωθυπουργός να λέει “ότι και να ψηφίσεις λαέ εγώ δεν θα συνεργαστώ”.  

“Το Ποτάμι άλλαξε το κλίμα πολέμου στην βουλή. Έφερε μια ευρωπαϊκή αρχή που λέει ότι τα κόμματα δεν είναι εχθροί αλλά συνεργάζονται για το καλό της χώρας. Εμείς θα λέμε ναι εκεί που χρειάζεται για τη χώρα και όχι όταν πρέπει” είπε μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”.

“Το Ποτάμι πρώτο είπε ότι θα στηρίξει τη στροφή του κ. Τσίπρα χωρίς να κοιτάει το δικό του όφελος” ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών δεν ήταν τίποτα προαποφασισμένο.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη το Ποτάμι είχε καθοριστική συμβολή στην μάχη της παραμονής στην Ευρώπη και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για αχαριστία από τη μεριά του. Το εσωκομματικό πρόβλημα δεν είναι δικό μας, είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε: στηρίζουμε το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, σημείωσε. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι ο κ. Τσίπρας πήγε σε ένα κακό δημοψήφισμα και ότι το ρήγμα που έκανε στην Ευρώπη ήταν ουσιαστικά όλοι μαζί και εμείς από την άλλη. “Όταν αισθάνθηκε ότι είχε κάψει όλα τα χαρτιά του στην Ευρώπη ο κ. Τσίπρας στο Μαξίμου μου είπε βοήθα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μνημόνιο του Τσίπρα έχει πολλά κακά σημεία και αδυναμίες και κυρίως γιατί έγινε άρπα κόλλα. Έχει πολλά λάθη αλλά είναι ο τελευταίος οδικός χάρτης. Αν δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις θα μιλάμε για  4ο και 5ο μνημόνιο Σε αυτή τη χώρα θα υπάρξουν νέα μνημόνια αν δεν αποφασίσουμε να κάνουμε αλλαγές, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και μίλησε για μεγάλες και μετρήσιμες οικονομικά ευθύνες του κ. Τσίπρα.

“Είναι ύβρις να λέει ο πρωθυπουργός: “ότι και να ψηφίσεις λαέ εγώ δεν θα συνεργαστώ”. Ο λαός αποφασίζει τις συνεργασίες” συνέχισε και είπε ότι στόχος στις εκλογές είναι ένα ποσοστό πάνω από 6%. “Μεγάλος στόχος είναι το Ποτάμι να καθορίσει την επόμενη κυβέρνηση, μαζί με ανθρώπους δημιουργικούς. Εμείς λέμε ότι για να αλλάξει αυτή η χώρα χρειάζεται μία μεγάλη συμμαχία του 51% της κοινωνίας. Το Ποτάμι θα προσπαθήσει να επιβάλλει την ευρύτερη δυνατή συνεργασία στην επόμενη κυβέρνηση”.

“Την επομένη των εκλογών είπα στον κ. Τσίπρα να μην κάνει κυβέρνηση μοιράζοντας υπουργεία για να καλύψει εσωκομματικές ανάγκες Είναι ανέκδοτο το γεγονός ότι ο κ.Τσίπρας έδωσε υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στον κ.Λαφαζάνη” κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

 

Διαβάστε επίσης

Καμμένος: Η ΝΔ έχει μετατραπεί σε ένα υποκατάστημα του ΛΑΟΣ – ΒΙΝΤΕΟ

Ολόκληρη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ