Πανστρατιά από Μεϊμαράκη για την πρωτιά

Το σύνθημα για πανστρατιά όλων των στελεχών της ΝΔ εντός και εκτός βουλής για επικράτηση στις εκλογές «έστω και με μια ψήφο» δίνει σήμερα από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος μιλώντας χθες σε στελέχη στη Ρηγίλλης εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές θα εγκαινιάσει την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του ζητώντας την ενεργοποίηση όλων των βουλευτών αλλά και των στελεχών του κομματικού μηχανισμού προκειμένου να μη χαθεί ούτε μια ψήφος για τη ΝΔ. 

Για πρώτη φορά εδώ και μήνες, γαλάζια στελέχη στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους εμφανίζονται να πιστεύουν στην πρωτιά της ΝΔ ενώ στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη έχοντας ήδη ενημερωθεί για τα πρώτα στοιχεία από τις μετρήσεις που «τρέχουν» πιστεύουν ότι η εικόνα παραπέμπει σε αναμέτρηση «ντέρμπι» που θα κριθεί όχι μόνο στο δίλημμα «ποιος Πρωθυπουργός» αλλά και στην κινητοποίηση όλων των παραδοσιακών ψηφοφόρων της παράταξης που στις προηγούμενες εκλογές προτίμησαν να μην πάνε στις κάλπες. 

Ο κ. Μεϊμαράκης ζητά από τα στελέχη του να βγουν μπροστά στην πρώτη γραμμή και να υπερασπιστούν τη στάση της ΝΔ στη βουλή με το επιχείρημα ότι ήταν το δικό τους κόμμα που κράτησε τη χώρα στο ευρώ και όχι η ανεμική κοινοβουλευτική δύναμη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ ο ίδιος θα αναλάβει την αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

«Είναι καλοδεχούμενο το debate» είπαν στη Λ. Συγγρού όταν ενημερώθηκαν για τις διαρροές από το Μαξίμου ότι ο κ. Τσίπρας βλέπει θετικά μια πιθανή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών. Και αυτό διότι ο κ. Μεϊμαράκης πιστεύει ότι τα επιχειρήματα του κ. Τσίπρα έχουν πλέον τελειώσει και η ηψηλή δημοφιλία που απολαμβάνει θα αρχίσει σταδιακά να φθίνει στην πορεία προς τις εκλογές όταν θα αρχίσουν να μπαίνουν στο τραπέζι τα θέματα για τα οποία θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι και ζητηθούν απαντήσεις για την επόμενη μέρα των εκλογών, τις συνεργασίες, την κυβερνησιμότητα, τις αποφάσεις για την οικονομία και βέβαια το μεταναστευτικό.

Η ομιλία του κ. Μεϊμαράκη θα είναι εστιασμένη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα στον οποίο θα απαντήσει για τα όσα είπε στη χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha ειδικά στο κομμάτι των συνεργασιών την επομένη των εκλογών. 

«Επιβεβαίωσε ότι πηγαίνει σε κάλπες για να δραπετεύσει» είπαν από τη Λ. Συγγρού σχολιάζοντας το παράθυρο που άνοιξε ο κ. Τσίπρας ώστε να μην είναι Πρωθυπουργός σε περίπτωση που το αποτέλεσμα των εκλογών οδηγήσει στην πιθανότητα του «μεγάλου συνασπισμού» παρά τις όποιες αναφορές κυβερνητικών στελεχών για την «αγαστή συνεργασία με τους ΑΝΕΛ».

Ο χειρισμός του κ. Καμμένου θα γίνει κυρίως σε επίπεδο στελεχών από τον κομματικό μηχανισμό καθώς ο κ. Μεϊμαράκης δεν θέλει να μπει ο ίδιος σε ευθεία αντιπαράθεση μαζί του σπαταλώντας δυνάμεις από η μάχη που έχει να δώσει με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Στη ΝΔ πάντως πιστεύουν ότι οι ΑΝΕΛ θα δεχθούν ένα ισχυρότατο πλήγμα από τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων του κ. Καμμένου, όπως πιστεύουν, θα ακολουθήσουν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην αντιμνημονιακή πρωτοβουλία που θα ανακοινώσει το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.

 

Πηγή:real.gr

 

 Διαβάστε επίσης

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα είναι πρώτη δύναμη

Συνεδριάζει αύριο η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ