Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ… πρώην συντρόφων

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Δεν έχουν τέλος οι διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις κάλπες, που τυπικά αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα, με την κατάθεση της διερευνητικής εντολής – που πήρε πριν από τρεις μέρες – πίσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

Μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου να ιδρύει τη δική της πολιτική κίνηση και να συνεργάζεται εν είδει …συνιστώσας με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στη δημοσιότητα δόθηκε και η επιστολή 53 στελεχών που παραιτούνται από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για να ενταχθούν στο κόμμα του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας. 

Μεταξύ αυτών, κορυφαία ήδη στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, όπως ο εκπρόσωπος Τύπου Κώστας Ήσυχος, ο Στάθης Λεουτσάκος, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Λίτσα Αμανατίδου, ο Αλέκος Καλύβης, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής κ.α. 

Σημειώνεται ότι στην επιστολή τους κάνουν λόγο για εξελίξεις που θα γραφτούν με μελανά γράμματα στην ιστορία της Αριστεράς και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προχώρησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών χωρίς διαβούλευση στην ΚΕ του κόμματος. 

«Ως μέλη της ΚΕ, δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε το νέο μνημόνιο – όπως άλλωστε και τα προηγούμενα – που έρχεται να δώσει την χαριστική βολή σε έναν ήδη καθημαγμένο λαό», αναφέρουν μεταξύ άλλων, δηλώνοντας ότι θα υπερασπιστούν το «περήφανο και μαζικό “όχι”» του λαού στο δημοψήφισμα, μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας, με στόχο την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, καθώς και την ανάκτηση της εθνικής δημοκρατικής κυριαρχίας. 

Προς προσχώρηση Ρωμανιά στη ΛΑ.Ε.

Στο μεταξύ, τις συναντήσεις του με πολιτικούς, κοινωνικούς φορείς και προσωπικότητες συνεχίζει και σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, λίγο πριν από την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη μία το μεσημέρι για να επιστρέψει την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. 

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 9:30 το πρωί αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρώην Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά, που όπως όλα δείχνουν, θα προσχωρήσει στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο κ. Ρωμανιάς, άλλωστε, είχε ουκ ολίγες φορές διαφωνήσει με σειρά επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Την προσχώρησή του στη ΛΑ.Ε. ανακοίνωσε χθες από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης, μετά από συνάντηση που είχε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

Σκληρή κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Εντωμεταξύ, στον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα είπε στη συνέντευξή του στον Alpha σημειώνοντας ότι λυπάται που οι πρώην σύντροφοί του ταυτίζονται με τα συστημικά κόμματα και δεν θέλουν εκλογές, απάντησε η ΛΑ.Ε. του Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

«Με θράσος ταυτίζει την Λαϊκή Ενότητα με τα συστημικά κόμματα, την ώρα που ο ίδιος υπογράφει μαζί τους το χειρότερο μνημόνιο των τελευταίων πέντε ετών και εκβιάζει τον ελληνικό λαό, θέτοντας νομισματικά διλήμματα, ενώ το διακύβευμα είναι ο απεγκλωβισμός ή όχι από τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και η προώθηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας», σημειώνουν στη Λαϊκή Ενότητα, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Για «βίαιη κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών», «βίαιη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα» και «βίαιη κατάργηση κεκτημένων ελευθεριών για τις οποίες άνθρωποι έδωσαν και τη ζωή τους», μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, από την έδρα της Ολομέλειας χθες, κηρύσσοντας την ματαίωση της συνεδρίασης για το δημόσιο χρέος, λόγω έλλειψης απαρτίας. 

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι η εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες έγινε και για να μην ολοκληρώσουν το έργο τους οι επιτροπές για το δημόσιο χρέος, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για τη Siemens, η εξεταστική για το μνημόνιο και για να μην δημιουργηθεί η επιτροπή για την επεξεργασία των δικογραφιών κατά κυβερνητικών στελεχών, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης. 

Ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει Δημοκρατία αλλά μία ιδιόμορφη δικτατορία του μνημονίου, είχε υποστηρίξει προηγουμένως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.  

 

Πηγή:real.gr 

 

Διαβάστε επίσης

Ολόκληρη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

Λαφαζάνης: Στην Ελλάδα υπάρχει μία ιδιόμορφη δικτατορία του μνημονίου

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ