Τσίπρας: Έδωσα μάχη μέτρο προς μέτρο εντός ενός πλαισίου – ΒΙΝΤΕΟ

Την απόφαση για τις εκλογές, δηλαδή τη λαϊκή νομιμοποίηση της συμφωνίας, την είχα λάβει από την 12η Αυγούστου, αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον Alpha, ανέφερε ότι επτά μήνες πορεύτηκε με μια λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση και πάλεψε όσο πιο σκληρά μπορούσε και ότι εξάντλησε και ξεπέρασε τα όρια αυτής της εντολής. Είπε ότι μετά τη 12η Ιούλη το πεδίο ήταν τελείως διαφορετικό και πως είχε την υποχρέωση να τεθεί στην κρίση των πολιτών και αυτό κάνει.

Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως πολύ μεγάλη ιστορική στιγμής ανάτασης για την Ευρώπη, ως τομή για τη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης, τονίζοντας ότι Ελλάδα και Ευρώπη είναι αλληλένδετες.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αισθάνεται υπερήφανος που έδωσε τη δυνατότητα στον λαό που 5 χρόνια αισθανόταν έναν περιορισμό και αδιέξοδο να εκφράσει την πεποίθησή του. Είπε ότι πολλές φορές τα “όχι” στην ιστορία έχουν οδηγήσει σε υπαναχωρήσεις, αλλά μένουν στην ιστορία. “Έτσι κι αυτό το “όχι” θα μείνει στην Ιστορία γιατί έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστεί η διαφορετική άποψη στην Ευρώπη, άνοιξε μια μεγάλη ρωγμή”.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ήσυχος με τη συνείδηση του για την επιλογή του, όπως είπε ,να μην οδηγήσει τον λαό σε μια ανείπωτη καταστροφή.

«Το “όχι” σε μια κακή συμφωνία το έκανα “ναι” σε μια συμφωνία που έχει προβλήματα αλλά δίνει προοπτική», σημείωσε. Εκτίμησε επίσης ότι στο ποσοστό του 62% που έλαβε το “Όχι” μόνο μια μικρή μειοψηφία ήταν κατά μιας συμφωνίας και υπέρ της εξόδου από την Eυρώπη.

 «Έδωσα μάχη μέτρο προς μέτρο εντός ενός πλαισίου, όπου η πλειοψηφία των Ευρωπαίων είχε τη θέληση να εκδικηθεί», εξήγησε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την Ε.Ε. για έλλειμμα Δημοκρατίας.

Αναφερθείς στο εθνικό νόμισμα, ξεκαθάρισε ότι η δραχμή δεν αποτελεί μία επαναστατική επιλογή, καθώς συνεπάγεται την εσωτερική υποτίμηση της χώρας. «Εκτός Ευρωζώνης μην νομίζετε ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη για τα λαϊκά στρώματα» συνέχισε.

«Δεν είχαμε ποτέ ως σχέδιο τη δραχμή» ξεκαθάρισε εν συνεχεία, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν ανέμενε τη σθεναρή συσπείρωση των Ευρωπαίων στα σχέδια της Ελλάδας για αλλαγή της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης:

Θετικό απέναντι στο ντιμπέιτ το Μαξίμου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ