Νταβανέλλος: Καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αρνητικός σε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας της Λαϊκής Ενότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Αντώνης Νταβανέλλος, μιλώντας στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον Realfm 97,8.

Ο κ. Νταβανέλλος υπεραμύνθηκε της κίνησης των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας να αποχωρήσουν εξαιτίας, όπως είπε της στροφής του ΣΥΡΙΖΑ στις 13 Ιουλίου μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών που θα δημιουργούσε μείζονα κρίση στο εσωτερικό του κόμματος. 

Έκανε λόγο για την ύπαρξη αντιδράσεων πολύ πριν τη επίτευξη της συμφωνίας για το τρίτο μνημόνιο υπενθυμίζοντας την ενόχληση πλειάδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου και τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.  Υποστήριξε ότι υπήρχε απόκλιση από τις αρχικές προγραμματικές κατευθύνσεις που προέκυψαν από το προεκλογικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση της χώρας στο ευρώ, 

«Το ευρώ δεν είναι ασφαλές καταφύγιο, το ευρώ μπορεί να σπάσει από άλλους δρόμους. Πρέπει να οργανωθεί ο αγώνας για ανατροπή της λιτότητας» ανέφερε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και έθεσε ως ολοκάθαρο το θέμα της ρήξης με το ευρώ. 

Ο Αντώνης Νταβανέλλος απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνοντας τις θέσεις του νέου κόμματος ως του πολιτικού φορέα «που έχει στο κέντρο της πολιτικής του την ανατροπή του μνημονίου 3». 

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για χαλαρή εκτίμηση ότι η συμφωνία με τους δανειστές μπορεί να κυλήσει ομαλότερα από ότι οι προηγούμενες δυο συμφωνίες, λέγοντας ότι στόχευση της Λαϊκής Ενότητας είναι να αποσπάσει όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό στις επερχόμενες εκλογές αξιοποιώντας την εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ που από ένα μικρό ποσοστό βρέθηκε στη διακυβέρνηση. 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Σκουρλέτης: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ