Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας ευθύνεται για την κατεδάφιση της χώρας – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν αισθάνομαι άνετα σε κανένα σενάριο συνεργασίας, είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ευθύνεται για την κατεδάφιση της χώρας».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι θέση του κόμματος είναι, μετά την κατάθεση της διερευνητικής εντολής από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη «να προχωρήσουμε σε συνάντηση πολιτικών αρχηγών».

«Ο κ. Τσίπρας ευθύνεται για την κατεδάφιση της χώρας. Ήταν πολύ λιγότερος των προσδοκιών του κόσμου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον ALPHA, ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη σημείωσε:

«Ο κ. Μεϊμαράκης είναι ευθύς, αλλά δεν ξεχνώ ότι ήταν βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ και έπαιρνε αποφάσεις». «Η κατάσταση της χώρας οφείλεται και στον κ. Τσίπρα και στη ΝΔ. Η κρίση που βιώνουμε σήμερα είναι δική τους. Είναι του παλιού πολιτικού συστήματος. H λύση όμως είναι δική μας», συνέχισε. 

«Υπάρχουν κάποια στελέχη που νομίζουν ότι η πολιτική είναι οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Πολιτική είναι να παίρνεις αποφάσεις. Αυτό καλούσαμε τον κ. Τσίπρα να κάνει. Φοβάμαι όμως ότι θα βρει πάλι κάποια αφορμή και θα κάνουμε νέες εκλογές, ακόμα και μέσα στο 2016», είπε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε:

«Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει ποιος θα είναι στην κυβέρνηση. Εμείς εκτιμούμε ότι η χώρα χρειάζεται μια δυνατή κυβέρνηση. Η λογική του να “μείνω κλεισμένος στο καβούκι μου” δεν είναι λύση για τον ελληνικό λαό».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε «δικτατορίσκο» την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και επεσήμανε ότι το Ποτάμι δεν κατέθεσε την πρόταση μομφής γιατί δεν συγκέντρωσε τις 50 υπογραφές που απαιτούνται.

«Δεν ανέχομαι να υπάρχει στη Βουλή ένας άνθρωπος που παραβιάζει το Σύνταγμα και ασκεί κυβερνητική πολιτική, ακόμη κι αν αυτό δεν προκαλεί πρόβλημα στο Ποτάμι, αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυρία Κωνσταντοπούλου ήθελε να σέρνει δική της εξωτερική πολιτική, δική της οικονομική πολιτική κ.ο.κ.», συνέχισε.

«Το Ποτάμι είναι η μηχανή της μεταρρύθμισης. Σε όλα τα ζητήματα προβάλλουμε μεταρρυθμιστικές λύσεις. Πιστεύουμε ότι θα γίνει συνείδηση και στον ελληνικό λαό ότι αποτελεσματική κυβέρνηση, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το Ποτάμι. Ο εκλογικός στόχος είναι το Ποτάμι να είναι ρυθμιστής της επόμενης κυβέρνησης», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA

 

Διαβάστε επίσης:

Στις 2 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας κυβέρνησε και οι συνέπειες είναι τραγικές – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ