• Μαξίμου: Σε ολοκληρωτική σύγχυση η ΝΔ

  6:51 μμ, Τρίτη 25 Αυγ 2015 6:51 μμ, Τρίτη 25 Αυγ 2015

  Για «ολοκληρωτική σύγχυση» στην οποία έχει περιέλθει η ΝΔ, εξαιτίας του «άγχους για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών», κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, με αφορμή non paper του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο οποίο απαριθμούνται 14 μέτρα που "έρχονται" κατά τη ΝΔ.

  Οι πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι η Νέα Δημοκρατία, "από τη μια προειδοποιεί τον λαό για τα επώδυνα μέτρα που έρχονται, και από την άλλη ζητάει αναβολή των εκλογών και κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» προκειμένου να συμμετάσχει στην εφαρμογή τους».

  Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι «η τεκμηρίωση της ΝΔ παραλείπει φυσικά να αναφερθεί στο πόσο επώδυνα θα ήταν τα μέτρα με τα θηριώδη πλεονάσματα που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποδεχτεί». Ακόμη, η ΝΔ παραλείπει – όπως τονίζουν - να αναφερθεί και στην επικείμενη διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους, το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση επέμενε μέχρι τέλους να χαρακτηρίζει «βιώσιμο».

  «Σε κάθε περίπτωση, ο πόνος της ΝΔ για «τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης για σκάφη πάνω από 5 μέτρα και για αυτοκίνητα πάνω από 2500cc», είναι πραγματικά ενδεικτικός της ευαισθησίας της για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα» σχολιάζουν σκωπτικά οι κυβερνητικοί κύκλοι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

  ΝΔ: Ο λαός έμαθε τα ψέματα του Τσίπρα και θα τον τιμωρήσει σκληρά στις εκλογές

  Νωρίτερα κύκλοι της ΝΔ σημείωναν οτι «με την παραίτηση της κυβέρνησής του στις 20 Αυγούστου 2015, και με την άρνησή του να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που έχει ανάγκη ο τόπος και μπορούσε να στηρίξει η παρούσα Βουλή, ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε εκλογές τον Σεπτέμβριο. Στήνει τρίτη κάλπη σε μόλις οκτώ μήνες, επιχειρώντας, πρώτον, να δραπετεύσει από το χάος που δημιούργησαν η ανικανότητά του και οι εγκληματικοί του χειρισμοί και, δεύτερον, να υφαρπάξει ψήφους των πολιτών πριν πληρώσουν τον τεράστιο λογαριασμό του 3ου Μνημονίου Τσίπρα - Καμμένου.»

  «Μέσα στο χρόνο που πέρασε ο κ. Τσίπρας δεν μοίρασε μόνο προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις, αλλά είπε και συνεχίζει να λέει συνειδητά ψέματα» επεσήμαναν οι ίδιες πηγές.

  «Στο τελευταίο μάλιστα διάγγελμά του στις 20 Αυγούστου 2015, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να εξαπατήσει ξανά τους έλληνες πολίτες λέγοντας ότι «τις πιο όμορφες στιγμές μας δεν τις ζήσαμε ακόμη»… Μόνο που στο «λεξικό Τσίπρα» οι «όμορφες μέρες» σημαίνουν νέα μέτρα!» πρόσθεσαν.

  «Και πράγματι, όλα τα μέτρα δεν τα έχουν νιώσει ακόμη στην τσέπη τους νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για αυτό «τρέχει» να προλάβει με τις εκλογές ο κ. Τσίπρας. Για να τους εξαπατήσει και να υφαρπάξει την ψήφο τους, πριν πληρώσουν» σημείωναν.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «συγκεκριμένα έρχονται:

  1. Η πληρωμή φόρου εισοδήματος μετά τις συνεχείς παρατάσεις που χορηγήθηκαν στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων (7.400 εκ. ευρώ περίπου, Αύγουστος-Δεκέμβριος 2015).

  2. Η αυξημένη προκαταβολή φόρου (815 εκ. ευρώ Αύγουστος-Δεκέμβριος 2015).

  3. Η πληρωμή των νέων εκκαθαριστικών μετά την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης (251 εκ. ευρώ, εφάπαξ).

  4. Η πληρωμή του αυξημένου φόρου πολυτελούς διαβίωσης για σκάφη πάνω από 5 μέτρα και για αυτοκίνητα πάνω από 2.500cc (48,5 εκ. ευρώ, σε τρείς δόσεις μέχρι τέλος 2015, για όσους «συνβεβαιωθεί» με το φόρο εισοδήματος, ενδεχομένως εφάπαξ για όσους είχαν ήδη υποβάλει φορολογική δήλωση πριν από την ψήφιση του ν. 4334/2016 και για τους οποίους θα εκδοθούν νέα εκκαθαριστικά σημειώματα).

  5. Η μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων μετά την αύξηση των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης (422 εκ. ευρώ φέτος, αναδρομικά από 01.07.2015).

  6. Η απόδοση ΦΠΑ, για πρώτη φορά με τους αυξημένους συντελεστές, τον Αύγουστο για τις μεγάλες επιχειρήσεις που αποδίδουν ανά μήνα και τον Οκτώβριο για τις μικρομεσαίες που αποδίδουν ΦΠΑ ανά τρίμηνο (795 εκ. ευρώ εφέτος).

  7. Η αύξηση των διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων μετά την επιβολή ΦΠΑ 23% στους μη δημόσιους οργανισμούς που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης (168 εκ. ευρώ το 2015 από τον Σεπτέμβριο για τη σχολική χρονιά 2015-2016).

  8. Η κατάργηση της έκπτωσης 30% και η αντίστοιχη αύξηση του ΦΠΑ για τα «αναπτυγμένα» νησιά από 1 Οκτωβρίου 2015 (δεν παρέχεται ακριβής ποσοτικοποίηση στις Εκθέσεις του ΓΛΚ).

  9. Η αύξηση του φόρου ασφαλίστρων κατά 25% για τον κλάδο πυρός και 50% για τον κλάδο αυτοκινήτων (75,6 εκ. ευρώ, σε ετήσια βάση).

  10. Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ στο ίδιο ύψος, αλλά σε πέντε δόσεις φέτος, αντί για έξι πέρυσι (2.650 εκ. ευρώ, Οκτώβριος 2015-Φεβρουάριος 2016).

  11. Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2016 (απομένουν 1.083 εκ. ευρώ για το διάστημα Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2015).

  12. Η μείωση της επιδότησης του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης για τους αγρότες (13 εκ. ευρώ τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο 2015).

  13. Η αύξηση των φόρων στη ναυτιλία (κατά 4% του φόρου των ποσών του φόρου της παρ. 1 του αρθ. 6 του ν. 27/1975 και της εισφοράς του άρθρου 10 του ν. 27/1975 των πλοίων Α’ κατηγορίας που είναι νηολογημένα με ελληνική σημαία - δεν περιλαμβάνεται ακριβής ποσοτικοποίηση στις Εκθέσεις του ΓΛΚ).

  14. Η μείωση των συντάξεων όσων συνταξιοδοτούνται εφεξής και δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, καθώς θα λαμβάνουν το οργανικό ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές τους και όχι την κατώτατη σύνταξη (3 εκ. ευρώ για το υπόλοιπο του 2015, 28,5 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση από το 2017 και μετά).

  «Να γιατί, λοιπόν, προσφεύγει «άρον-άρον» στις εκλογές ο κ. Τσίπρας. Για να μην έχουν πληρώσει ακόμη οι Έλληνες πολίτες τα 15,5 δις ευρώ που απομένει να πληρωθούν από τις φετινές τους φορολογικές υποχρεώσεις και από τα επώδυνα μέτρα του 3ου Μνημονίου Τσίπρα -Καμμένου για το 2015» σημειώνουν.

  «Αλλά ο ελληνικός λαός έμαθε τα ψέματα του κ. Τσίπρα. Και θα τον τιμωρήσει σκληρά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου» καταλήγουν οι πηγές της ΝΔ.

  Διαβάστε επίσης:

  Δεν θα συγκαλέσει πιθανότατα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ο Παυλόπουλος

  Γεροβασίλη: Έχουμε παράλληλο πρόγραμμα που δεν έρχεται σε σύγκρουση με τη συμφωνία

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα