Μητσοτάκης: Εφόσον υπήρξε μελέτη εξόδου της χώρας από το ευρώ πρέπει να δημοσιευθεί

«Είναι βέβαιο πως η μελέτη αυτή, εφόσον υπήρξε, θα δει σύντομα το φως της δημοσιότητας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την απάντηση που του έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο αίτημά του προ ημερών να δοθεί στη δημοσιότητα αντίγραφο της μελέτης εξόδου της χώρας από το ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή.

«Στην απάντηση που έλαβα, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι επρόκειτο για “ανάλυση των επιπτώσεων” και όχι “μελέτη επιπτώσεων” και ως εκ τούτου δεν συνιστούσε “επίσημο σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ και επιστροφής σε εθνικό νόμισμα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος στη συνέχεια επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα.

«Αδυνατώ να παρακολουθήσω τέτοιο συνειρμό. Καταρχήν δεν ζήτησα ποτέ κανένα επίσημο “σχέδιο”. ‘Αλλωστε σχέδιο δεν υπήρξε για τίποτα από την απελθούσα κυβέρνησή του. Υπήρξε μελέτη ή όχι; Αν δεν υπήρξε, απλά ο κ. Τσίπρας μας είπε άλλο ένα ψέμα. Αν υπήρξε, το γεγονός και μόνο ότι ένας πρωθυπουργός την επικαλείται σε συνέντευξή του την καθιστά αυτομάτως επίσημο έγγραφο. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που κατά δήλωση του ίδιου η μελέτη αυτή εξώθησε τον κ. Τσίπρα να ανακρούει πρύμναν στο μείζον ζήτημα της θέσης της Ελλάδας στην ευρωζώνη», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο με το αίτημά του για την κατάθεση των σχετικών εγγράφων και την απάντηση που πήρε από τον υπουργό Επικρατείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε ο Μεϊμαράκης – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ