• Μεϊμαράκης: Ο κ. Τσίπρας κάνει τις εκλογές για να φύγει - ΒΙΝΤΕΟ

  10:16 πμ, Τρίτη 25 Αυγ 2015 10:16 πμ, Τρίτη 25 Αυγ 2015

  "Ο κ. Τσίπρας κάνει τις εκλογές για να φύγει", δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τον κατηγόρησε ότι κρύβεται και του ζήτησε για ακόμη μια φορά να εξηγήσει γιατί η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.

  Η κυβέρνηση έπρεπε πρώτα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και μετά να πάει σε εκλογές είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι ακόμα και μέχρι την Παρασκευή μπορεί να προκύψει κυβέρνηση από την παρούσα βουλή.

  "Πρέπει να εξηγηθεί γιατί πάμε σε εκλογές, γιατί ξαναμπαίνουμε σε μια αστάθεια. Αν αισθάνεται ότι ο λαός δεν του είχε δώσει εντολή να υπογράψει το μνημόνιο, γιατί το υπέγραψε;" σημείωσε, "Δεν μπορεί κάθε εβδομάδα να έχουμε μια εκλογική διαδικασία και να έχουμε αστάθεια που δεν βοηθάει στην προσπάθεια να ανακάμψει η οικονομία".

  Ο κ. Μεϊμαράκης άφησε αιχμές κατά του κ. Τσίπρα που αρνήθηκε να συναντήσει τόσο εκείνον όσο και τον κ. Λαφαζάνη. "Δεν επιτρέπεται να λέει ο πρωθυπουργός ότι δεν θέλει να με δει, ότι δεν θέλει να δει τον κ. Λαφαζάνη, να διαρρέει ότι δεν θα έρθει στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η σύσκεψη αρχηγών πρέπει να γίνει και να μείνει κενή η θέση του κ. Τσίπρα, γιατί αυτή η συζήτηση θα εκτονώσει την πολιτική ένταση, προδιαθέτει για το πώς θα πάμε μετά".

  "Έχουμε έξι μήνες Τσίπρα, τρεις εκλογικές διαδικασίες, χρεώθηκε η χώρα 90 δις ενώ θα μπορούσαμε να πάμε διαφορετικά. Παίζει το Μαξίμου", επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης και τάχθηκε ξανά υπέρ της εθνικής συνεννόησης.

  "Καταλαβαίνω ότι πολίτες ψηφίζουν με το θυμικό και καταδικάζουν τα παλιά κόμματα. Δεν είναι θέμα παλαιού και δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι" τόνισε. "Τους ζητώ να αναρωτηθούν επειδή ψήφισαν με θυμικό τον Ιανουάριο. Αξίζει να βγάζουμε το άχτι μας στην κάλπη;".

  Ο πρόεδρος της ΝΔ για ακόμη μια φορά κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πει ποιοι είναι πίσω για όλα αυτά και αν υπάρχουν ουρές από το Eurogroup. "Δεν συμφέρει κανέναν να πάμε σήμερα σε εκλογές, ας μας πει ο ίδιος ότι δεν συμφέρει κανέναν να πάμε σε εκλογές, ότι δεν έχει καμια πολιτική σκοπιμότητα". "Πιστεύω ότι κάνει τις εκλογές για να φύγει.Αν ήθελε να μείνει είχε τον τρόπο" ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Ο Μεϊμαράκης επισήμανε ότι τώρα έχουμε να συγκρίνουμε το αφήγημα Τσίπρα του Ιανουαρίου που ήταν ένα ωραίο παραμύθι, με τα σημερινά του πεπραγμένα, ενώ είπε ότι η ΝΔ σε έξι μήνες έως ένα χρόνο θα μειώσουμε την φορολογία.

  Παράλληλα ζήτησε να πάνε 27 Σεπτεμβρίου οι εκλογές και είπε ότι πιστεύει στις κυβερνήσεις συνεργασίας. "Και μετά τις εκλογές ανοιχτός είμαι . Αυτός απάντησε ήδη. Τα βασικά στελέχη του είπαν δεν συνεργάζοαι. Αυτό είναι το μπράβο στη στήριξη που του δώσαμε; Βλέπει την Ελλάδα σαν μια Κουμουνδούρου. Τα ζητήματα που μπορεί να λύσει με ένα συνέδριο πάει να τα κάνει ζητήματα κεντρικής πολιτικής σκηνής; Πού το πάει ο τύπος;" τόνισε και συνέχισε την επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα: "Κατάφερε επικοινωνιακά να δείξει ότι διαπραγματεύτηκε πολύ σκληρά και αυτό προκύπτει μόνο από το χρόνο διαπραγμάτευσης όχι από το αποτέλεσμα".

  Ο κ. Μεϊμαράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές αφού δεν θέλει κανείς να συνεργαστεί με κανέναν. "Ο κ. Τσίπρας τρέχοντας πάει να την κοπανήσει. Διαλύει το κόμματα, διέλυσε τη βουλή, πάει να διαλύσει και τη χώρα. Και 20 βουλευτές να του φεύγανε πάλι θα πήγαινε σε εκλογές. Το είχε πρόγραμμα".

  Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο grexit . "Και δεν ξέρω και μήπως μας πηγαίνει και στο grexit και μέσω εκλογών για να σκάσει στα χέρια άλλου"

  Είπε ακόμη ότι η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές και ότι δεν έχει εξουσιομανία. "Θα κερδίσουμε να το ξέρετε. Θα είμαστε πρώτο κόμμα. Θα σχηματίσω κυβέρνηση με ικανούς με άξιους ανθρώπους που αγαπούν και ξέρουν τη χώρα και με αυτούς θα προχωρήσω ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης".

  Για τις λίστες είπε ότι θα τις καταρτίσει με βάση τους σταυρούς των υποψηφίων. "Θεωρώ ότι είναι αλαζονικό να πω ότι αλλάζω αυτές τις σειρές δεν μου επιτρέπεται να κάνω κάτι τέτοιο γιατί θα ήταν αντιδημοκρατικό".

  Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ

  Διαβάστε επίσης

  ΝΔ: Επιχείρηση συσπείρωσης

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα