Στα άκρα η σύγκρουση Μαξίμου – Κωνσταντοπούλου

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Στα άκρα οδηγούνται πλέον οι σχέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τους χαρακτηρισμούς περί “λάθος επιλογής¨” από τα χείλη κυβερνητικών πηγών, το δεύτερο κρούσμα ήρθε χθες από το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Προέδρου της Βουλής. 

Αφορμή στάθηκε η πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου για σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη με θέματα τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και το δημόσιο χρέος. 

Με ανακοίνωσή του το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για “επιχειρούμενη προσχηματική συζήτηση” στην Ολομέλεια της Βουλής, χαρακτηρίζοντας “ανεπίτρεπτο” τόσο σημαντικά θέματα που αναδείχθηκαν διεθνώς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «να χρησιμοποιούνται με μικροκομματική σκοπιμότητα από την πρόεδρο της Βουλής και το νεοσύστατο κόμμα ΛΑ.Ε, λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής». 

Στην ίδια ανακοίνωση, μάλιστα, καθίσταται σαφές ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής, για τις οποίες κατηγορείται η Πρόεδρος του Σώματος ότι τις συγκαλεί αυθαίρετα και οι οποίες απαρτίζονται από σύνθεση που δεν ανταποκρίνεται πλέον στην κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων και συνεδριάζουν με «μονοκομματική σύνθεση», όπως λένε, υπονοώντας την παρουσία στην εκάστοτε αίθουσα μόνο της Προέδρου της Βουλής και βουλευτών της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

Τόσο στις κατηγορίες τέτοιου τύπου, πάντως, όσο και στο ερώτημα «ποιοί άραγε ευτελίζουν τη Βουλή;», έσπευσε να απαντήσει χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πάλι από το βήμα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που συνεδρίασε παρουσία των Ραχήλ Μακρή και Γιάννη Σταθά που έχουν ήδη προσχωρήσει στη ΛΑ.Ε του Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

Κάνοντας λόγο για «κατάπτυστη ανακοίνωση», η Πρόεδρος της Βουλής άφησε υπονοούμενα για την εγκυρότητά της, σημειώνοντας με νόημα πως η ίδια αν και μέλος του προεδρείου δεν προσεκλήθη σε συνεδρίασή του, όπως άλλωστε και άλλα μέλη του.

«Να μην προσπαθούν να συρρικνώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και στην σκιά του Μέγαρου Μαξίμου που απλώνεται βαριά στην πολιτική ζωή», προειδοποίησε τους συντάκτες της ανακοίνωσης, αφήνοντας αιχμές και κατά στελεχών «που έχουν αναλάβει να σκοτώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν υπογράψει συμβόλαιο πολιτικού θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε. 

Η Πρόεδρος της Βουλής προειδοποίησε ότι «η Βουλή δεν αυτοκαταργείται, δεν αυτοδιαλύεται, η Βουλή λειτουργεί», με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, πάντως, να μην κατορθώνει να λειτουργήσει ελλείψει απαρτίας και την Πρόεδρο να ανανεώνει το ραντεβού για σήμερα το μεσημέρι, οπότε και έχει κληθεί από την κυρία Κωνσταντοπούλου σε ακρόαση και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

 

Πηγή:real.gr

 

Διαβάστε επίσης

Κωνσταντοπούλου: Η Βουλή λειτουργεί – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ