• ΝΔ: Επιχείρηση συσπείρωσης

  7:50 πμ, Τρίτη 25 Αυγ 2015 7:50 πμ, Τρίτη 25 Αυγ 2015

  Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

  Η κίνηση του Προέδρου της ΝΔ να συμπεριλάβει όλα τα κορυφαία στελέχη στην επιτροπή εκλογικού αγώνα έστειλε μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό του κόμματος, με στόχο την συσπείρωση της «γαλάζιας» βάσης που είναι το πρώτο ζητούμενο για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

  Όλα τα στελέχη που μετείχαν στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής τόνισαν πως θα είναι στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού αγώνα με στόχο την πρωτιά στις εκλογές. Η αισιοδοξία μετά από αρκετά χρόνια στην «γαλάζια» παράταξη ήταν διάχυτη. Κοινή άποψη ήταν ότι ο τόπος θα πρέπει να κυβερνηθεί και πως μόνο η ΝΔ μπορεί να συνεχίσει με ασφάλεια την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

  Ο πρόεδρος του κόμματος πρότεινε στα κορυφαία στελέχη να αναλάβουν συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες προκειμένου στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει ο προεκλογικός αγώνας η ΝΔ να βρεθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας, μία πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

  Το θετικό κλίμα που επικράτησε στην συνεδρίαση αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις των βουλευτών οι οποίοι επιτέθηκαν στον ΣΥΡΖΑ. Η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε πως «την ώρα που η παγκόσμια οικονομία βυθίζεται οι Έλληνες άλαλοι παρακολουθούν τον καβγά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ 1 και τον ΣΥΡΙΖΑ 2».

  Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά με τα πειράματα της δραχμής ή με πολιτικούς που είναι σε vertigo και σε σύγχυση», στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη: «Η ΝΔ με πρωτοφανή συσπείρωση θα δώσει με επιτυχία και αισιοδοξία τον εκλογικό αγώνα με στόχο να είναι πρώτο κόμμα».

  Αναμένουν τις δημοσκοπήσεις

  Το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ αναμένει με ιδιαίτερη αγωνία τις πρώτες δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευθούν στα τέλη της εβδομάδας. Από τα αποτελέσματα των οποίων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό, η προεκλογική καμπάνια που θα ακολουθήσει το κόμμα και θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται τις επόμενες ημέρες. Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στα social media καθώς εκτιμούν στην Συγγρού πως η επιρροή στην κοινή γνώμη και κυρίως στις νεαρές ηλικίες είναι σαφώς μεγαλύτερη σε σχέση με την τηλεόραση.

  Στην πρώτη γραμμή ο Καραμανλής

  Στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ αναμένεται να βρεθεί ο Κώστας Καραμανλής, η συμμετοχή του οποίου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι πιο ενεργή σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, με δηλώσεις και εμφανίσεις σε συγκεντρώσεις.

  Το γεγονός ότι στο «τιμόνι» του κόμματος βρίσκεται ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είναι για τον πρώην πρωθυπουργό ένας επιπλέον λόγος για να στηρίξει την προσπάθεια που θα δώσει η παράταξη για να κερδίσει τις εκλογές.

  Ο Κώστας Καραμανλής που βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΝΔ, προβλέπει εκλογικό «ντέρμπι» καθώς υποστηρίζει ότι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερή Πλατφόρμα και η ανακολουθία λόγων και πράξεων από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα θα στοιχίσει στο κυβερνών κόμμα.

  Παράλληλα δεν κρύβει σε όλες τις συνομιλίες που έχει την αμέριστη στήριξη του στο πρόσωπο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, τον οποίο θεωρεί ως τον κατάλληλο για την επανασυσπείρωση της «γαλάζιας» παράταξης κάτι που φαίνεται ήδη από τα μηνύματα που έρχονται από την βάση του κόμματος.

  Πηγή:real.gr

  Διαβάστε επίσης

  Μεϊμαράκης: Καλώ τον κ. Τσίπρα να πει αν υπάρχουν ουρές από το Eurogroup - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα