Θεοδωράκης: Υπάρχει ένα σημείο επαφής με τον Λαφαζάνη – ΒΙΝΤΕΟ

«Υπερασπιζόμαστε κι εμείς την ύπαρξη ενός αναλογικότερου εκλογικού νόμου. Θεωρούμε ότι θα έπρεπε αυτή η Βουλή να δώσει έναν νέο εκλογικό νόμο, όπως ζητούν τόσο καιρό οι φιλελεύθερες και οι αριστερές δυνάμεις της χώρας. Δεν είναι σωστό να πηγαίνουμε με αυτόν τον εκλογικό νόμο στην μάχη των εκλογών. Υπάρχει λοιπόν ένα σημείο επαφής» είπε μετά την συνάντησή του με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο επικεφαλή του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Οι αντιθέσεις δεν πρέπει να κρύβονται και οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συνομιλούν ανεξάρτητα από το ότι πολλές απόψεις μπορεί να είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Δεν έχουμε πολλά κοινά σημεία πολιτικής με τον κ. Λαφαζάνη και το νέο κόμμα του» δήλωσε.

«Υπήρξε, όμως, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη ένα κοινό σημείο: Υπερασπιζόμαστε κι εμείς την ύπαρξη ενός αναλογικότερου εκλογικού νόμου. Θεωρούμε ότι θα έπρεπε αυτή η Βουλή να δώσει έναν νέο εκλογικό νόμο, όπως ζητούν τόσο καιρό οι φιλελεύθερες και οι αριστερές δυνάμεις της χώρας. Δεν είναι σωστό να πηγαίνουμε με αυτόν τον εκλογικό νόμο στην μάχη των εκλογών. Υπάρχει λοιπόν ένα σημείο επαφής. Βέβαια του εξήγησα ότι θεωρούμε ότι πρέπει να τηρηθεί απολύτως το Σύνταγμα και οι προβλέψεις του σε σχέση με την εκλογική διαδικασία. Δηλαδή πρέπει να τελειώσουμε με τις διερευνητικές εντολές, να πάμε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και μετά, αφού διαπιστωθεί η αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης, να πάμε σε κυβέρνηση με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και εκλογές».

Σε ότι αφορά για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Δεν είμαι συνταγματολόγος. Είναι όμως σίγουρο ότι για τις 20 του μήνα υπάρχει μια μεγάλη δυστοκία. Εννοώ πως δεν βγαίνουν οι μέρες. Νομίζω ότι η 27η του μήνα μπορεί να είναι μια ημερομηνία εκλογών. Πρέπει πάντως μέσα στον Σεπτέμβριο να έχουμε τελειώσει. Από τη μία η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση γιατί τα προβλήματα είναι πάρα πολλά σε όλους τους τομείς –και σε εθνικούς τομείς υπάρχουν προβλήματα- αλλά από την άλλη πρέπει να τηρήσουμε και το γράμμα του Συντάγματος».

Για την πρόταση του κ. Λαφαζάνη να ψηφιστεί τώρα ο νόμος για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών δήλωσε: «Αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει με το πρώτο κόμμα. Εμείς είμαστε έτοιμοι, έχουμε συγκεκριμένη θέση για τον εκλογικό νόμο. Θεωρώ, όπως σας είπα, ότι θα ήταν προς τιμήν του πολιτικού κόσμου να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Από εκεί και πέρα, εμείς είμαστε μία δύναμη που δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις εξελίξεις στο κοινοβούλιο. Καλό θα είναι πάντως κάποια κόμματα να θυμούνται ότι πρέπει να υπάρχει σχέση μεταξύ εκείνων που υπόσχονται και όσων τελικά γίνονται».

Από πλευράς Ποταμιού στη συνάντηση ήταν παρόντες ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Δημήτρης Τσιόδρας και η Βουλευτής Α’ Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου.

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

“Εμείς μπορούμε” το προεκλογικό σύνθημα του Ποταμιού

Λαφαζάνης: Θα αλλάξουμε την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Παπανδρέου: Χρειάζεται η ανασύνταξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ