Η στρατηγική της ΝΔ ενόψει των εκλογών

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Στις 10:30 το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο και θα παραδώσει στον Προκόπη Παυλόπουλο τη διερευνητική εντολή τα χρονικά περιθώρια της οποίας εξάντλησε χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. «Τουλάχιστον προσπάθησα», έλεγε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συνεργάτες του.

Ωστόσο, οι περισσότερες συζητήσεις που έγιναν κυρίως με τους πολιτικούς αρχηγούς του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ αφορούσαν την επόμενη μέρα των εκλογών και το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Η αντιπαράθεση που σημειώθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την άρνηση του πρωθυπουργού να συναντήσει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη έδειξε ένα ξεκάθαρο δείγμα του κλίματος πόλωσης που θα επικρατήσει κατά την προεκλογική περίοδο.

Με την παράδοση της διερευνητικής εντολής η ΝΔ ετοιμάζεται για την στρατηγική που θα ακολουθήσει μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. Σύμφωνα με πληροφορίες το βασικό σύνθημα της «γαλάζιας» παράταξης θα είναι: «Με σταθερά βήματα μπροστά», ενώ τα επόμενα 24ωρα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την εταιρεία που θα αναλάβει την προεκλογική καμπάνια του κόμματος, αλλά και εκείνη που θα προβάλει τις θέσεις της ΝΔ στα social media, τα οποία πλέον παίζουν ιδιαιτέρως σημαντικό ρόλο στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Οι προεκλογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, η υπογραφή του μνημονίου και τα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτό θα είναι η αιχμή του δόρατος κατά την προεκλογική καμπάνια, η οποία θα εμπλουτιστεί με τα ζητήματα του μεταναστευτικού, της ασφάλειας και της παιδείας. Παράλληλα, επανέρχονται οι ανοιχτές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.

Σενάρια περί Αβραμόπουλου

Ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνουν τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας περί τοποθέτησης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομιλεί τακτικά με τον Έλληνα Επίτροπο, ωστόσο η επιστροφή του στην Αθήνα θα σήμαινε πως η χώρα θα έχανε ένα σημαντικό παράγοντα σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη στιγμή, καθώς ο Δ. Αβραμόπουλος έχει το χαρτοφυλάκιο για την μετανάστευση. Ακόμα όμως και αν αυτό συμβεί τότε θα είχε την ευκαιρία ο Αλέξης Τσίπρας να τοποθετήσει κάποιο δικό του στέλεχος κάτι το οποίο δεν επιθυμεί να γίνει η ΝΔ.

Ντιμπέιτ

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναμένεται να ζητήσει και επίσημα την διεξαγωγή τηλεμαχίας με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς εκτιμά πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δυσχερή θέση και δεν μπορεί να αντικρούσει με επιχειρήματα τα όσα έπραξε κατά την κυβερνητική του θητεία.

Πίεση προς τα δεξιά και άνοιγμα προς το κέντρο

Στόχος της ΝΔ είναι να «ψαρέψει» ψηφοφόρους από την δεξαμενή του 39% που ψήφισε «ναι» στο δημοψήφισμα και ένα μεγάλο ποσοστό προέρχεται από τον χώρο του κέντρου. Παράλληλα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα κορυφώσει την κριτική του απέναντι στον Πάνο Καμμένο, με απώτερο σκοπό τον επαναπατρισμό των «γαλάζιων» ψηφοφόρων και την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συσπείρωση της βάσης της ΝΔ.

Ως βάση στην Συγγρού θεωρούν το 27% που έλαβε το κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, καθώς «γαλάζιοι» εκλογολόγοι εκτιμούν πως οι διαρροές προς άλλες κομματικές κατευθύνσεις θα μειωθούν δραστικά, ενώ χαρακτηρίζουν ιδιαιτέρως θετικό το γεγονός πως η ΝΔ κατεβαίνει ενωμένη, μετά από αρκετά χρόνια σε μια εκλογική αναμέτρηση.

Πηγή: real.gr

 

Δείτε επίσης

Συνάντηση Παυλόπουλου – Μεϊμαράκη

Κόντρα εκτός ορίων πριν από τις εκλογές – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ