Συναντήσεις σε μετεκλογικό φόντο

Ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος των διερευνητικών εντολών για τον πρόεδρο της ΝΔ χωρίς να υπάρξει κανένα ουσιαστικά αποτέλεσμα, καθώς οι δηλώσεις και των τριών πολιτικών αρχηγών με τους οποίους συναντήθηκε (Θεοδωράκη, Γεννηματά καιΛαφαζάνη) είχαν ένα κοινό παρονομαστή πως από αυτή τη Βουλή δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα λένε συνεργάτες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στις συναντήσεις συζητήθηκε κυρίως το ζήτημα για το πώς θα κινηθούν τα κόμματα την επομένη των εκλογών και ιδίως το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ . «Θα προσπαθήσω να συζητήσω μαζί τους και για το πώς θα πορευθούμε τώρα, αλλά και για το πώς θα πορευθούμε στις επόμενες εκλογές», είχε πει ο ίδιος στην συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την διενέργεια των πρόωρων εκλογών.

Από την πρώτη στιγμή γνώριζε πως δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές από την στιγμή που τέσσερα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, ΚΚΕ, Χ.Α) δεν θα συμμετείχαν σε μια οικουμενική κυβέρνηση. «Εγώ όφειλα να κάνω την προσπάθεια μου», λέει ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνομιλητές του. 

Απομένουν πλέον δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει προαναγγείλει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με τον πρωθυπουργό και τον Γ.Γ. του ΚΚΕ, οι οποίες πιθανότατα θα γίνουν σήμερα. Δεν αποκλείεται ακόμη και εντός της ημέρας να επιστρέψει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διερευνητική εντολή, σε διαφορετική περίπτωση αυτό θα συμβεί την Δευτέρα στις 10 το πρωί που λήγει και τυπικά το τριήμερη προθεσμία που δίνει το Σύνταγμα. 

Στήριξη από Καραμανλή – Σαμαρά και κορυφαίους

Μετά από αρκετό καιρό η ΝΔ σε αυτή την εκλογική διαδικασία κατεβαίνει ενωμένη με όλα τα κορυφαία στελέχη να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και την «γαλάζια» βάση να συσπειρώνεται, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία που φτάνουν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή, τόσο με τους δύο πρώην προέδρους της ΝΔ, με τον Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε χθες στη Βουλή, ενώ με τον Κ. Καραμανλή είχε τηλεφωνική επικοινωνία, όσο και με τα κορυφαία στελέχη όπως την Ντόρα Μπακογιάννη. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι από αυτή την «μάχη δεν περισσεύει κανείς», ωστόσο όταν τον ρωτούν αν θα κάνει προσκλητήριο σε στελέχη που είχαν απομακρυνθεί από τη ΝΔ, εκείνος απαντά «εγώ κάνω προσκλητήριο στον κόσμο, η πόρτα του γραφείου μου όμως είναι ανοιχτή σε όποιο στέλεχος θελήσει να με δει». 

 

Πηγή:real.gr

 

Διαβάστε επίσης

Κόντρα εκτός ορίων πριν από τις εκλογές – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ