Γεροβασίλη: Ο τόπος έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ από αριστερή διακυβέρνηση

“Ο τόπος έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ από αριστερή διακυβέρνηση. Ο λόγος είναι ότι πραγματικά υπάρχει συμφωνία, όροι που θα πρέπει να υλοποιηθούν από την άλλη πλευρά όμως το μεγάλο στοίχημα, ο μεγάλος αγώνας αυτής της κυβέρνησης θα είναι να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις των μέτρων της συμφωνίας, να αξιοποίησει τα θετικά της σημεία” δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Αγγελικής Λάζου. 

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι είναι εφικτό να γίνουν εκλογές την 20η Σεπτεμβρίου ενώ σε ότι αφορά τις λίστες σημείωσε: “Ο στόχος που έχει τεθεί από τον κ. Τσίπρα είναι να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα αποτυπωθεί και μέσα από τις λίστες των υποψηφίων”.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε: “Οι μετεκλογικές συμμαχίες θα κριθούν αν και εφόσον χρειαστούν. Εκτίμηση μας και ο στόχος μας, εφικτός στόχος, είναι η αυτοδυναμία προκειμένου η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι  μια σταθερή κυβέρνηση για να αποφύγει κραδασμούς που δεν τους χρειάζεται πια η χώρα. Όμως αν χρειαστεί να γίνουν συμμαχίες θα γίνουν ακριβώς με την ίδια λογική που έγιναν οι προηγούμενες, δηλαδή επί προγραμματικών θέσεων”.

Η κ. Γεροβασίλη διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την πρώτη αξιολόγηση. “Οι εφαρμοστικοί νόμοι θα είναι με βάση τα συμφωνηθέντα. Η εκτίμηση του χρονικού αποτελέσματος των εκλογών και του περιθωρίου που μας δίνει να κάνουμε εκλογές δεν ρισκάρει με κανένα τρόπο το να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση. Υπάρχουν οι όροι, υπάρχει ο χρόνος για να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση προκειμένου να ανοίξει η μεγάλη συζήτηση για το χρέος.

Αυτή τη διαπραγμάτευση για το χρέος- και αυτό θα προτάξουμε στον ελληνικό λαό – που θα είναι καθοριστικής σημασίας για τα επόμενα πολλά χρόνια, θα πρέπει να την κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”. 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γεννηματά: Κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να αντέξει το βάρος αυτής της κρίσης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ