Συναντήσεις Μεϊμαράκη με Γεννηματά και Τσίπρα

Μετά την χωρίς αποτέλεσμα συνάντηση που είχε με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο πρόεδρος της ΝΔ θα ολοκληρώσει ίσως και σήμερα τον κύκλο των επαφών του με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και στην συνέχεια θα επιστρέψει την διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα συναντηθεί στις 12:00 το μεσημέρι με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ενώ θα επιδιώξει συνάντηση και με τον Αλέξη Τσίπρα, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφευχθούν οι εκλογές και να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. 

Ωστόσο, τα περιθώρια για να υπάρξει ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι από ελάχιστα ως μηδαμινά, μετά και την άρνηση που υπήρξε και από τον πρόεδρο του Ποταμιού. «Οι εκλογές έπρεπε να ήταν η τελευταία λύση», σημειώνουν στην Συγγρού, επισημαίνοντας τη νέα επιβάρυνση που θα δεχτεί η ελληνική οικονομία από την νέα εκλογική διαδικασία, την τρίτη μέσα σε επτά μήνες. 

Η κίνηση του να επισκεφθεί την πρόεδρο της Βουλής «άναψε φωτιές», προκαλώντας την σκληρή αντιπαράθεση του Μαξίμου με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον του Πάνου Καμμένου, με στόχο την επιστροφή των «γαλάζιων» ψηφοφόρων από το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. 

Η ΝΔ σχεδιάζει, ήδη, τον προεκλογικό της αγώνα, διευρύνοντας την ατζέντα των ζητημάτων που θα κυριαρχήσουν στην αντιπαράθεση που θα έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ, που εκτός από το οικονομικό θα είναι το μεταναστευτικό, η ασφάλεια και η παιδεία. 

Στόχος για την «γαλάζια» παράταξη είναι η δεξαμενή του 39% των ψηφοφόρων που ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα, το «φρένο» στις μετακινήσεις προς άλλα κόμματα και η συσπείρωση της βάσης του κόμματος που είχε υποστεί σημαντικό πλήγμα στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. 

Πηγή: real.gr

 

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση Κωνσταντοπούλου – Λαφαζάνη αύριο

Επίθεση της Κωνσταντοπούλου στο Μαξίμου

Θεοδωράκης: Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τις εκλογές – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ