«Θρίλερ» με την ημερομηνία των εκλογών

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο πρωθυπουργός κλίνει προς το να οδηγήσει τη χώρα άμεσα στις κάλπες με πιθανότερη ημερομηνία την 20ή Σεπτεμβρίου.

Με την άποψη αυτή τάσσονται, με δηλώσεις τους, αρκετά κορυφαία κυβερνητικά στελέχη όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Παρασκευόπουλος, αλλά και ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι στην Αθήνα επιστρέφει εκτάκτως ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης που απουσίαζε για ολιγοήμερες διακοπές, ενώ χθες το βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στην περίπτωση που ισχύσουν οι παραπάνω πληροφορίες τότε ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του, ίσως και το απόγευμα, θα ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησης και την ημερομηνία των εκλογών. Υπηρεσιακή πρωθυπουργός θα αναλάβει πιθανότατα η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Το σενάριο της 11ης Οκτωβρίου

Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο σενάριο που συγκεντρώνει, αυτή τη στιγμή, λιγότερες πιθανότητες είναι ο πρωθυπουργός να αποφασίσει το κλείσιμο της Βουλής προκειμένου να περάσει μέσα από τα θερινά τμήματα τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου και να προκηρύξει τις εκλογές για τις 11 Οκτωβρίου.

Αντιδρά η Αριστερή Πλατφόρμα

Την αντίθεσή της με το ενδεχόμενο των εκλογών-εξπρές εκφράζει η Αριστερή Πλατφόρμα. «Η κυβέρνηση, με την επίθεσή της στην Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι προφανές ότι στο μόνο που αποβλέπει είναι να βρει διάτρητα άλλοθι για άμεσες εκλογές-εξπρές», αναφέρουν σε ανεπίσημο σημείωμά τους κύκλοι της Αριστερής Πλατφόρμας.

 

Πηγή:real.gr

 

Διαβάστε επίσης

 Λεουτσάκος: Προσωπικά θα επιθυμούσα μια συνεργασία με το ΚΚΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Παπαδημούλης: Υποχρεωτική η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών από τον Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

Σκουρλέτης: Μονόδρομος ο χωρισμός με τους διαφωνούντες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ