Στα άκρα η σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Φωτιές» άναψε η συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Real.gr στην οποία τόνισε πως δεν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να εφαρμόσει το νέο μνημόνιο. Η κυβέρνηση δια στόματος της Όλγας Γεροβασίλη κατηγόρησε τον πρώην υπουργό και κορυφαίο στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας ότι έχει ως στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

 

«Οι ξεκάθαρες απαντήσεις θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε τη βάση στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Ωστόσο, είναι γνωστό ότι εδώ και τρία χρόνια οι ίδιοι καταψήφιζαν και δεν έδειξαν καμιά εμπιστοσύνη σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής τα τελευταία χρόνια ακριβώς διότι δεν περιείχαν την προοπτική υιοθέτησης της δραχμής». 

Άμεση ήταν η απάντηση της Αριστερής Πλατφόρμας η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αναζητεί άλλοθι για να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. 

«Η κυβέρνηση, όσο κι αν πελαγοδρομεί και αμπελοφιλοσοφεί σε βάρος της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογήσει στο λαό ότι συνομολόγησε με Μέρκελ και Σόιμπλε σε ένα νέο Μνημόνιο λιτότητας και εξόντωσης της κοινωνίας, ένα Μνημόνιο ξεπουλήματος της χώρας και υποτέλειας».

Η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον εκρηκτική και όλα δείχνουν πως η διάσπαση βρίσκεται προ το πυλών. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει προαναγγείλει τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, ο οποίος δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί τα επόμενο διάστημα, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που θα πάρει ο πρωθυπουργός για το πότε θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές. 

Την ίδια στιγμή, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης ζήτησε από την κυβέρνηση να βάλει «φρένο» στην εκλογολογία καθώς το κόμμα θα οδηγηθεί σε διάσπαση.  «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε δημιουργείται μια βαθειά και αξεπέραστη διχοτόμηση η οποία θα οδηγήσει σε ντε φάκτο διάσπαση του κόμματος. Δεν πρέπει να παραμείνουμε απαθείς και αυτοπαγιδευμένοι στη δίνη των εξελίξεων», ανέφερε ο κ. Καλύβης και τόνισε ότι πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να πραγματοποιηθεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους το συνέδριο του κόμματος. 

 

Πηγή:real.gr

 

Διαβάστε επίσης

Λαφαζάνης: Δεν δίνουμε “πράσινο φως” στην εφαρμογή του μνημονίου

Η απάντηση της Γεροβασίλη στον Λαφαζάνη

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ