Την παραίτηση του Παρασκευόπουλου ζητά ο Μητσοτάκης

Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκου Παρασκευόπουλου ζητά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το άγριο έγκλημα στην Ύδρα.

«Το δεδομένο ότι διαπράξαντες την ειδεχθή ληστεία μετά φόνου στην Ύδρα είχαν αποφυλακιστεί προ ολίγων εβδομάδων εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, εγείρει ξεκάθαρα ζήτημα πολιτικής ευθύνης», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει:

«Στη σχετική συζήτηση στη Βουλή είχαμε αναδείξει τα προβλήματα των ευεργετικών προς τους εγκληματίες διατάξεων του νόμου εστιάζοντας στους ισοβίτες τρομοκράτες και ιδιαίτερα στην περίπτωση του Σάββα Ξηρού. Δυστυχώς αποδείχτηκε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ότι η πρόωρη αποφυλάκιση καταδίκων του ποινικού δικαίου είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Αν δεν είχε ψηφιστεί ο νόμος Παρασκευόπουλου οι εγκληματίες θα ήταν ακόμη στη φυλακή και το έγκλημα δεν θα είχε διαπραχθεί».

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος  Παρασκευόπουλος οφείλει να παραιτηθεί αμέσως και η Κυβέρνηση να καταργήσει το σχετικό νόμο» υπογραμμίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. 

Διαβάστε επίσης:

Σεσημασμένοι οι ληστές της Ύδρας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ