Ποτάμι: Από τη “σκληρή διαπραγμάτευση” φθάσαμε στο “καμία διαπραγμάτευση”

Την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική εταιρεία Fraport για 40 χρόνια σχολιάζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

«Δέσμια των ιδεοληψιών της και των ανεφάρμοστων προεκλογικών της υποσχέσεων η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ύστερα από επτά μήνες προχώρησε στην πρώτη της αποκρατικοποίηση. Το έκανε μάλιστα παραμονές Δεκαπενταύγουστου και μια μέρα πριν από την ψήφιση στη Βουλή του 3ου Μνημονίου του κ. Τσίπρα. Το τίμημα της παραχώρησης δεν άλλαξε, όπως και κανένας όρος του διαγωνισμού» σημειώνει το Ποτάμι.

Στην ανακοίνωση το Ποτάμι τονίζει πως «υποστήριξε σθεναρά την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, δεδομένης της ανάγκης άμεσων επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό τους ώστε να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικός ο ελληνικός τουρισμός».

«Παράλληλα το Ποτάμι είχε μιλήσει για βελτιώσεις σε επιμέρους όρους της συμφωνίας, τονίζοντας κυρίως την αναγκαιότητα για:

– αύξηση σε επενδύσεις σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια – κι όχι μόνο στα «φιλέτα»

– την διασφάλιση του καταναλωτή και την συγκράτηση των τιμών» συνεχίζει.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Η αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων έγινε έστω και καθυστερημένα, δίχως όμως να γίνει καμία προσπάθεια βελτίωσης των όρων. Από τη “σκληρή διαπραγμάτευση” φθάσαμε στο “καμία διαπραγμάτευση”».

 

Διαβάστε επίσης:

Iskra: Εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα το ξεπούλημα των αεροδρομίων

Η αντίδραση του Σαμαρά για την παραχώρηση των αεροδρόμιων

ΠΑΣΟΚ: Άλλη μια κυβίστηση του Πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ 

Το ΚΚΕ για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ