ΠΑΣΟΚ: Η Κυβέρνηση να ασκήσει επιτέλους μεταναστευτική πολιτική

«Το πρόβλημα των προσφυγικών ροών, αλλά και της ζωής των κατοίκων των νησιών είναι ένα μείζον πρόβλημα κοινωνικής συνοχής και ασφάλειας για την Ελλάδα, το οποίο η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να αντιμετωπίζει ως εικονική πραγματικότητα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σχετικά με την εντεινόμενη κρίση του προσφυγικού ζητήματος στα νησιά, δήλωσε:

«Την ίδια ώρα που οι συμπλοκές μεταξύ προσφύγων στα νησιά πληθαίνουν, οι συνθήκες διαβίωσής τους χειροτερεύουν και η ανησυχία των κατοίκων μεγαλώνει καθημερινά, η Κυβέρνηση επιχαίρει για τα ανεπαρκή μέτρα που «κατάφερε» να λάβει μετά από επτά μήνες απραξίας, καθυστερήσεων και απουσίας συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής.

Έχουμε επανειλημμένως εγκαλέσει την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα για την ολιγωρία και αδιαφορία που επιδεικνύουν. Φτάνουν πια οι διακηρυκτικού τύπου δηλώσεις και η ακυβερνησία.

Άμεσα χρειάζεται να υλοποιηθούν δράσεις αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων και συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στελέχωσης των ανύπαρκτων ακόμα διοικητικών δομών, δημιουργίας κέντρων υποδοχής των προσφύγων με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και κατοχύρωσης της δημόσιας ασφάλειας.

Το πρόβλημα των προσφυγικών ροών, αλλά και της ζωής των κατοίκων των νησιών είναι ένα μείζον πρόβλημα κοινωνικής συνοχής και ασφάλειας για την Ελλάδα, το οποίο η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να αντιμετωπίζει ως εικονική πραγματικότητα, παραδομένη στους νωχελικούς ρυθμούς των ατελέσφορων διαδικασιών της.

Χρειάζεται επιτέλους να ασκήσει μεταναστευτική πολιτική».

Διαβάστε επίσης:

Κως – Ταυτοποίηση των προσφύγων εντός του πλοίου ζητά ο δήμαρχος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ