• Η απάντηση του Ινστιτούτου Prolepsis στην ομιλία του Καμμένου στη Βουλή

  12:05 μμ, Κυριακή 16 Αυγ 2015 12:05 μμ, Κυριακή 16 Αυγ 2015

  Απάντηση στην ομιλία του Υπουργού Άμυνας και Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου που αναφέρεται στην Επιδημιολογική Μελέτη των Οινοφύτων απέστειλε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, Αθηνά Λινού.

  Η ανακοίνωση αναφέρει:

  "Η απόπειρα του Υπουργού Άμυνας και Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ Πάνου Καμμένου στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής να υποβαθμίσει την Επιδημιολογική Μελέτη των Οινοφύτων με τις συκοφαντικές του αναφορές στην Υπεύθυνη της Μελέτης Καθηγήτρια της Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis κυρία Αθηνά Λινού είναι εντελώς αναληθής και παραπλανητική.

  Ο κ. Καμμένος γνωρίζει ή τουλάχιστον ώφειλε να γνωρίζει πριν αναφερθεί στην Μελέτη, τα ακόλουθα:

  Η Μελέτη αυτή ζητήθηκε το 2008 απο τον Δήμο Οινοφύτων, με στόχο να εξακριβωθεί κατά πόσο η υγεία των κατοίκων της περιοχής επιβαρύνεται από τις εκεί εγκατεστημένες βιομηχανικές μονάδες. Η συλλογή και η ανάλυση των στοιχείων άρχισε να υλοποιείται με εντατικούς ρυθμούς ήδη από το 2009 και συνεχίζει βάσει της αρχικής συμβάσεως μέχρι και το 2016, από ομάδα μελετητών υπό την επίβλεψη της κ. Λινού. Η Μελέτη έχει παρουσιαστεί σε διεθνώς αναγνωρισμένα Συνέδρια και Περιοδικά, τα οποία πιστοποιούν την εγκυρότητα των συλλεχθέντων στοιχείων και της μεθοδολογίας της. Τα μέχρι σήμερα δημοσιευμένα και πράγματι εντυπωσιακά αποτελέσματα, που αναδεικνύουν δραματικές επιπτώσεις για την υγεία του πληθυσμού της περιοχής, έχουν ανακοινωθεί επανειλημμένα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, αλλα εκτενώς και στα ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό της εμπιστοσύνης με την οποία η διεθνής κοινότητα περιβάλλει την Επιδημιολογική Μελέτη των Οινοφύτων ειναι ότι η Πολιτεία της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, βασιζόμενη κυρίως στα ευρήματα της "Μελέτης Λινου," άλλαξε την νομοθεσία της και σχεδόν μηδένισε τα επιτρεπόμενα επίπεδα εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό.

  Δυστυχώς, η Ελληνική Πολιτεία αποφεύγει μέχρι σήμερα να αντιμετωπίσει ουσιαστικά το τόσο σοβαρό αυτό θέμα για την Υγεια του Ελληνικού Λαού.

  Με λύπη πρέπει να επισημανθεί ότι οι καταγγελίες του κ Καμμένου ότι το ποσό της επιχορήγησης της Επιδημιολογικής Μελέτης των Οινοφύτων εδόθη για τις προεκλογικές δαπάνες της κ. Λινού είναι ολωσδιόλου αναληθείς και πρέπει να ελεγχθούν. Ο κ. Καμμένος ισχυρίζεται ότι η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ έλαβε χρηματοδότηση απο την Κυβέρνηση της ΝΔ, στην οποία ο ίδιος συμμετείχε!

  Ο κ. Καμμένος γνωρίζει (ή άλλως ασυγγνώστως αγνοεί) ότι το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικης και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis λειτουργεί με πλήρη Διαφάνεια στην εξασφάλιση και διαχείριση των πόρων του από το 1990. Έτσι άλλωστε διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα στα έργα που εκπονεί. Για τους λόγους αυτούς, το Ινστιτούτο δηλώνει στον κ. Καμμένο ότι η διαχείριση του Ινστιτούτου είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε σχετικό έλεγχο, τον οποίο και με χαρά θα δεχθεί και θα διευκολύνει.

  Ακόμη, ο κ. Καμμένος γνωρίζει (ή άλλως ασυγγνώστως αγνοεί) το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο της Πρόληψης που τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσεως ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα Επισιτιστικής Ανασφάλειας στην χώρα μας και χορήγησε πάνω απο 11.000.000 γεύματα και οδηγίες για Υγιεινή Διατροφή σε περισσότερους απο 70.000 μαθητές Δημοσίων σχολείων στις οικονομικά πιο ασθενείς περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

  Τέλος, ο κ. Καμμένος γνωρίζει (ή άλλως ασυγγνώστως αγνοεί) το έργο και των δεκάδων Ελλήνων και ξένων Επιστημόνων του Ινστιτούτου Prolepsis αλλα και των εκατοντάδων εθελοντών που εργάζονται απο το 1990 όχι μόνο σε επιστημονικές Μελέτες αλλα και πολλές Ανθρωπιστικές προσπάθειες. Καλό θα ήταν λοιπόν, πριν εκτοξευθούν ακρίτως τόσο σοβαρές κατηγορίες, να υπάρχει, αν μη τι άλλο, περισσότερη ενημέρωση αλλά και μεγαλύτερη υπευθυνότητα".

  Δείτε επίσης

  Kαμμένος: Αυτή η συμφωνία αποτελεί το τέλος της πολιτικής των μνημονίων - ΒΙΝΤΕΟ

  Αισιόδοξος ο Καμμένος ότι θα ξεπεραστούν οι δύσκολες στιγμές - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα