Γεννηματά: Ευτελισμός των διαδικασιών του Κοινοβουλίου

«Ο ευτελισμός των διαδικασιών του Κοινοβουλίου με ευθύνη της Προέδρου της Βουλής και η συνεχιζόμενη παρελκυστική τακτική της κ. Κωνσταντοπούλου εν είδει εσωκομματικής αντιπολίτευσης απέναντι στον κ. Τσίπρα δεν αποτελούν μόνο ένα ενδοκυβερνητικό πρόβλημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και συμπληρώνει «Πλήττουν την εικόνα της χώρας και την αξιοπιστία της λειτουργίας των κοινοβουλευτικών θεσμών, σε μία κρίσιμη στιγμή για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας».

 

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

«Ο ευτελισμός των διαδικασιών του Κοινοβουλίου με ευθύνη της Προέδρου της Βουλής και η συνεχιζόμενη παρελκυστική τακτική της κ. Κωνσταντοπούλου εν είδει εσωκομματικής αντιπολίτευσης απέναντι στον κ. Τσίπρα δεν αποτελούν μόνο ένα ενδοκυβερνητικό πρόβλημα. Πλήττουν την εικόνα της χώρας και την αξιοπιστία της λειτουργίας των κοινοβουλευτικών θεσμών, σε μία κρίσιμη στιγμή για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας

Είχα καλέσει τον Πρωθυπουργό με επιστολή μου από τις 24 Ιουλίου να δώσει λύση στην αποκλίνουσα θεσμικά συμπεριφορά της Πρόεδρου της Βουλής. Δεν το έπραξε και σήμερα είναι ο κύριος υπεύθυνος για την αφερεγγυότητα των επιλογών του. Μόνο που, για άλλη μία φορά, αυτή η αφερεγγυότητα είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας και για την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Τον καλώ και πάλι επιτακτικά να αναλάβει τις ευθύνες του για την αποκατάσταση του κύρους της Βουλής και την αποτροπή περαιτέρω παρακμιακών φαινομένων στη λειτουργία των πολιτειακών θεσμών.

Η πρωτοβουλία επίλυσης του γόρδιου δεσμού ανήκει στον κ. Τσίπρα. Οφείλει να το πράξει άμεσα».

 

Διαβάστε επίσης:

Πετράκος: Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα φύγω εγώ

Λεουτσάκος: Μόνο με αντιμνημονιακό πρόγραμμα έχει μέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Όλγα Γεροβασίλη: Ορατή η δυσαρμονία κυβέρνησης – Κωνσταντοπούλου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ