• Συνάντηση Κοντονή με την Εθνική Ανδρών Πόλο - ΦΩΤΟ

  4:00 μμ, Δευτέρα 10 Αυγ 2015 4:00 μμ, Δευτέρα 10 Αυγ 2015

  Τη δρομολόγηση λύσης για το θέμα ενός κολυμβητηρίου που θα στεγάζει μόνιμα τις εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στη συνάντηση που είχε σήμερα με την εθνική ανδρών, με αφορμή την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν.

  Η συνάντηση, παρουσία και του προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, κράτησε περίπου 75 λεπτά και στη διάρκειά της συζητήθηκαν αρκετά ζητήματα που αφορούν το χώρο του υγρού στίβου, αλλά και θέματα που απασχολούν τους διεθνείς πολίστες.

  Ο κ. Κοντονής δώρισε στην ομοσπονδία ένα αντίγραφο αρχαίου έργου τέχνης, ενώ από την πλευρά τους οι διεθνείς έδωσαν στον υφυπουργό ένα σκουφάκι της εθνικής, με τις υπογραφές τους.

  Απόντες από τη συνάντηση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ήταν οι Κώστας Μουρίκης και Γιώργος Δερβίσης.

  «Είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση με τους αθλητές της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, τους προπονητές τους και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Δημήτρη Διαθεσόπουλο. Η Κυβέρνηση δεν εξαντλείται σε τυπικά συγχαρητήρια, αλλά επιθυμεί να ακούει τη φωνή των αθλητών και μάλιστα ενός αθλήματος που έχει προσφέρει μεγάλες στιγμές στους Έλληνες φιλάθλους», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Κοντονής και συνέχισε: «Είχαμε μία διεξοδική συζήτηση για θέματα που τους απασχολούν, δρομολογήσαμε λύσεις για πάρα πολλά από αυτά, ακούσαμε τις απόψεις των αθλητών και πιστεύω ότι όλοι αντιλήφθηκαν πως, παρά το γεγονός ότι περνάμε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο κάνουν το αναγκαίο και το δυνατό για να έχουν οι αθλητές μας τις καλύτερες συνθήκες άθλησης και προπόνησης για την επίτευξη των στόχων τους.

  Τόνισα ότι και η προσπάθεια που γίνεται από τη ΓΓΑ σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση πόρων είναι πολύ σημαντική. Τους ανέφερα ότι το εξάμηνο του προηγούμενου έτους, οι δαπάνες για διάφορα έξοδα ταξιδιών, δημοσίων σχέσεων κλπ. είχαν ανέλθει στο 1 εκατ. ευρώ. Την αμέσως προηγούμενη χρονιά στα 3 εκατ. ευρώ. Εμείς καταφέραμε να τις περιορίσουμε στις 34.000 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Ακριβώς γιατί θέλουμε να εξοικονομούνται χρήματα γι' αυτούς τους αθλητές, οι οποίοι από το απόθεμα της ψυχής τους μας προσφέρουν μετάλλια, χαρές και στους εαυτούς τους διακρίσεις. Εμείς θεωρούμε ότι είναι παραδείγματα για την ελληνική νεολαία και θέλουμε να τους ενισχύσουμε με κάθε τρόπο.

  Θεωρώ πως άμεσα μπορεί να λυθεί το θέμα του προπονητηρίου, για το οποίο θα συνεννοηθώ και με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, τον κ. Καπράλο. Μαζί θα δούμε πώς το κολυμβητήριο που προπονούνται οι διεθνείς μας θα έχει τις καλύτερες προδιαγραφές και προϋποθέσεις. Επίσης τέθηκαν επί τάπητος και άλλα θέματα δικά τους προσωπικά, τα οποία θα λυθούν σταδιακά».

  Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος έκανε λόγο για «εθιμοτυπική συνάντηση». «Ο υπουργός ήθελε να δει από κοντά τα παιδιά που τίμησαν για μία ακόμη φορά τους Έλληνες και την πατρίδα, να συζητήσει μαζί τους, να ακούσει τα προβλήματά τους. Από την άλλη πλευρά οι διεθνείς, αλλά και η Ομοσπονδία, ήθελαν να ενημερώσουν τον κ. Κοντονή‎για τα προβλήματα που βιώνουν. Προβλήματα οικονομικά, προβλήματα εγκαταστάσεων, προβλήματα κινήτρων. Η συνάντηση κράτησε περίπου 75 λεπτά. Είπαμε πολλά. Γνωριστήκαμε καλά. Θεωρώ ότι το κλίμα ήταν θετικό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ και κατέληξε με νόημα: «Εκτιμώ ότι... βάλαμε τον υπουργό σε σκέψεις. Πιστεύω ότι μετά τη συνάντηση αυτή θα μας βλέπει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

  Διαβάστε επίσης:

  Συγχαρητήρια Κοντονή στην Εθνική Ανδρών του Πόλο

  Θερμή υποδοχή στους “χάλκινους” διεθνείς του πόλο – ΒΙΝΤΕΟ

  Τρίτη στον κόσμο η Εθνική Ανδρών στο Πόλο

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα