ΠΑΣΟΚ: Εκκωφαντική απραξία και παντελή απουσία σχεδίου

Για εκκωφαντική απραξία και παντελή απουσία σχεδίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο θέμα των προσφύγων έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:  

«Δυστυχώς όπως και σε άλλα θέματα της κοινωνίας και της χώρας, η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ χαρακτηρίζεται από εκκωφαντική απραξία, έλλειψη αντανακλαστικών και παντελή απουσία σχεδίου.

Το πρόβλημα των προσφυγικών ροών γεννά καθημερινά μια ανθρωπιστική κρίση. Οι εκατοντάδες πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως και οι χιλιάδες στα νησιά δεν μπορούν να περιμένουν τις αναλύσεις της κ. Χριστοδουλουπούλου και τους αργούς ρυθμούς ανταπόκρισης από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα:

1.            Nα επικεντρωθεί στην άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ανθρωπιστικής κρίσης των προσφύγων οι οποίοι παραμένουν αβοήθητοι σε δρόμους πλατείες και πρόχειρους καταυλισμούς.

2.            Nα αξιοποιήσει άμεσα τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους για τη δημιουργία και χωροθέτηση δομών, υποδοχής και φιλοξενίας

3.            Να αναλάβει πρωτοβουλίες πρόληψης και διαχείρισης του φαινομένου από κοινού με χώρες του ευρωπαϊκού νότου οι οποίες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και να εντείνει τη συνεργασία με την ΕΕ.

4.            Να υποστηρίξει ενεργά την κινητοποίηση της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΜΚΟ για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση των ροών.

Για όλα αυτά απαιτείται συνεκτικό και συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Επιτέλους θα αφυπνιστεί και θα αντιδράσει η κυβέρνηση ή θα συνεχίσει στους νωχελικούς ρυθμούς της;».

 

Διαβάστε επίσης:

Στο γραφείο της Τασίας Χριστοδουλοπούλου ο Αλέξης Τσίπρας – ΦΩΤΟ– ΤΩΡΑ

Τι συζήτησαν Παυλόπουλος – Μπακογιάννη για το μεταναστευτικό – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ