Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχει συμφωνία, ο Πρωθυπουργός εκβιάζεται – ΒΙΝΤΕΟ

Ξεπέρασε σε διάρκεια τις 3 ώρες η συνέντευξη Τύπου της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με θέμα τον απολογισμό της εξάμηνης θητείας της.

Η συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από το Κανάλι της Βουλής ήταν προγραμματισμένη για τις 15:00 ωστόσο ξεκίνησε με καθυστέρηση στις 16:15.

Κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, η Πρόεδρος της Βουλής παρουσίασε τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ευχαριστώντας τα μέλη της, αλλά και όσους προσήλθαν και κατέθεσαν σε αυτήν, όπως τους κ.κ. Ρουμελιώτη και Ρωμανιά.

Επέμεινε ότι το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο και είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να το πληρώσει, ενώ υποστήριξε ότι το πόρισμα της Επιτροπής αποκαλύπτει και τον βαθμό ευθύνης της διαπλοκής στη δημιουργία του.

Αιχμές κατά Στουρνάρα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου άφησε σαφείς αιχμές κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα. Τον κατηγόρησε ότι δεν συνεργάστηκε με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της Siemens καθώς και με την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

“Αρνήθηκε να χορηγήσει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους τα ζητούμενα στοιχεία κίνησης των δανείων της χώρας επικαλούμενος το τραπεζικό απόρρητο, κάτι εξόχως προκλητικό και αβάσιμο. Αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της Siemens με δεδομένο το ρόλο του ως του υπουργού που υπέγραψε τον επονείδιστο συμβιβασμό – τον άκυρο συμβιβασμό με την εταιρεία αυτή” ανέφερε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Βουλής.

“Δεν νοείται να πραγματοποιεί η Βουλή λογιστικό έλεγχο του χρέους και η ΤτΕ να αρνείται να χορηγήσει τις κινήσεις των τραπεζικών συμβάσεων. Είναι πρωτοφανές να γίνεται επίκληση τραπεζικού απορρήτου έναντι της Βουλής για συμβάσεις που αφορούν το κράτος”, είπε.

Δείτε το βίντεο

 

 

Σχολιάζοντας τις διαρροές του Μαξίμου περί θεσμικής δυσαρμονίας ανέφερε ότι η ίδια δεν είναι της τακτικής των διαρροών και των non paper, αφήνοντας έτσι αιχμές κατά του Μαξίμου και σημείωσε πως “δυσαρμονία υπάρχει όταν όσοι υλοποιούν εκβιασμούς νομίζουν αν και εκβιαζόμενοι ότι υλοποιούν αποφάσεις με τη βούλησή τους”. Παράλληλα, αρνήθηκε ότι υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών και επέμεινε στην καταγγελία της ότι ο Πρωθυπουργός εκβιάζεται.

Ειδικότερα, ερωτηθείσα για την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στο καθεστώς των Μνημονίων και αν η διαφαινόμενη συμφωνία νέας δανειακής σύμβασης δημιουργεί νέα δεδομένα για την εξεταστική επιτροπή η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε: «Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρη. Η σύναψη σύμβασης στο πλαίσιο του εκβιασμού, εκβιασμού ο οποίος είναι αντιδημοκρατικός, αντιθεσμικός, αντικοινοβουλευτικός, αντισυνταγματικός δεν συνιστά συμφωνία. Συμφωνία είναι μια λύση στην οποία καταλήγουν οι πλευρές όταν ενεργούν με αυτό που ονομάζουμε ελευθερία της βουλήσεως. Όταν εκλείπει η ελευθερία της βουλήσεως, αυτό δεν θεωρώ ότι είναι συμφωνία και άρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπει στο ίδιο τσουβάλι και στο ίδιο καλάθι με εκείνους που ασμένως συνομολόγησαν σε βάρος της χώρας και του λαού συγκεκριμένα μέτρα απεχθέστατα παράνομα, αντισυνταγματικά».

“Θεωρώ μαύρες σελίδες για την κοινοβουλευτική ιστορία τις 3 διαδικασίες κατεπείγοντος, ιδίως των δύο τελευταίων” ανέφερε μεταξύ άλλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στο στόχαστρο και ο Μάρδας

Στο στόχαστρο της Προέδρου της Βουλής βρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. “Θεωρώ ατυχείς τις δηλώσεις που έγιναν από τον κ. Μάρδα, αντιφατικές και μη προσήκουσες. Σε κάθε περίπτωση τέτοιου είδους δηλώσεις δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση και χαρακτηρίζουν και συνοδεύουν εκείνον ο οποίος τις έκανε. Δεν θέλω να πιστέψω ότι ισχύουν αυτά που διακινήθηκαν μιντιακά ότι αυτό είναι η τιμωρία προς την Επιτροπή Αλήθειας επειδή δεν αποδέχθηκα μια μη σύννομη μεταχείριση των αποθεματικών της Βουλής” ανέφερε.

Δείτε το βίντεο του Star

 

Διαβάστε επίσης

Η Κωνσταντοπούλου δεν ξεχνά τον… Στουρνάρα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ