Βούτσης: Ο εκλογικός νόμος δεν προσφέρεται για τακτικισμούς

Του Βασίλη Σκουρή

Αποκλείει η κυβέρνηση, με δήλωση του Νίκου Βούτση στο Real.gr , το ενδεχόμενο αλλαγής ή τροποποίησης του εκλογικού νόμου, ενώ το σενάριο για εκλογικό αιφνιδιασμό του Αλέξη Τσίπρα το φθινόπωρο δείχνει να κερδίζει συνεχώς έδαφος στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο εκλογικός νόμος δεν προσφέρεται για τακτικισμούς» προειδοποιεί ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης με δήλωσή του στο Real.gr. «Ο εκλογικός νόμος θα άλλαζε στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης, με την προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στις εξαγγελίες του, θα καθιερώσει την απλή αναλογική συνταγματικά, ως πάγιο εκλογικό σύστημα. Διαφορετικά δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αλλάξει».

 

Κερδίζει έδαφος ο εκλογικός αιφνιδιασμός

Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει τη θέση της για το θέμα του εκλογικού νόμου, καθώς το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού αμέσως μετά την ψήφιση της συμφωνίας, κερδίζει συνεχώς έδαφος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Και δεν είναι μόνο για να μην δοθεί χρόνος στους διαφωνούντες του Παναγιώτη Λαφαζάνη να ιδρύσουν κόμμα, αλλά και γιατί τα μέτρα της συμφωνίας είναι ιδιαίτερα δύσκολα εφαρμόσιμα, ιδίως εάν δεν υπάρξει νωπή λαϊκή εντολή γι’ αυτό.

 

Πιο κοντά η συμφωνία στις 17 Αυγούστου

Αργά το βράδυ χθες το Μέγαρο Μαξίμου εξέφραζε αισιοδοξία πως μειώνονται οι πιθανότητες για ένα δάνειο – γέφυρα με νέα προαπαιτούμενα. «Η επίτευξη συμφωνίας πριν την 20η Αυγούστου είναι πλέον η πιο πιθανή περίπτωση», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

 

«Αισιοδοξία» και για τους αγρότες

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται στη μία το μεσημέρι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και τον υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη, παρουσία και του υπουργού ΠΑΠΕΝ Πάνου Σκουρλέτη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζουν την αισιοδοξία πως η κυβέρνηση θα κατορθώσει να μην εφαρμοστεί εξ αρχής στο σύνολό της η φορολογία των αγροτών, αλλά να μετατεθεί σε βάθος χρόνου.

 

Πηγή: Real.gr

 

 

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Να δεσμευτεί o Τσίπρας ότι δεν θα υπάρχουν εξοντωτικά μέτρα στους αγρότες

Μετά τις διακοπές του Τσίπρα η Ερείκουσα απέκτησε… γιατρό – ΒΙΝΤΕΟ

Iskra: Ταμείο εκποιεί την Ελλάδα και ο λαός πληρώνει τις τράπεζες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ