Δήλωση Παππά – Κατρούγκαλου με αφορμή τις απολύσεις στον ΑΝΤ1

Με αφορμή  τις “απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1και καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων για απειλές για ανάλογες κινήσεις από ιδιοκτήτες άλλων μέσων”, ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσαν τα εξής:

“Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών οφείλουν να γνωρίζουν ότι ανεξαρτήτως τέτοιων ενεργειών, οι προϋποθέσεις της αδειοδότησης και ειδικότερα το καθεστώς  των εργοδοτικών υποχρεώσεων που προβλέπει ο νέος νόμος θα εφαρμοστούν στο ακέραιο.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Εργασίας θα εξασφαλίσουν την τήρηση της νομιμότητας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να μην είναι θύματα εκβιασμών και εκφοβισμών.

Καλούμε τους εργοδότες ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να σεβαστούν τη νομιμότητα, τα εργασιακά δικαιώματα και την ελευθεροτυπία και να μη χρησιμοποιήσουν το νομοσχέδιο ως πρόσχημα απολύσεων, την περίοδο μάλιστα που έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση για το μείζον αυτό ζήτημα νομιμότητας και δημοκρατίας”.

 

Αντιδράσεις από ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 6ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται στον Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ» και στην ιστοσελίδα “www.antenna.gr”, για σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015, από τις 18.00 έως τις 24.00, ως συμπαράσταση στις άδικες απολύσεις τεχνικών του σταθμού.

Οι Διοικήσεις των Ενώσεων ζητούν την άμεση ανάκληση των απολύσεων και καλούν την εργοδοσία να εγκαταλείψει τις αντεργατικές πρακτικές της, επισημαίνοντας ότι η καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή σε οποιοδήποτε ΜΜΕ.

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΕΠΕΙΓΟΝ

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 προβαίνει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Πετάει στο δρόμο δεκάδες απλούς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, που δούλευαν στο σταθμό πολλά χρόνια!!! 

Τη στιγμή που το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σε δημόσια διαβούλευση ο ΑΝΤ1 αντιδρά και απαντά με την «εκτέλεση» του προσωπικού του!!!

Δεν θα αφήσουμε να γίνουμε όμηροι και θύματα μιας εκδικητικής συμπεριφοράς για ένα νομοσχέδιο που δεν θέλουν!!!

Δεν θα αφήσουμε τα ιδιωτικά κανάλια να μετρήσουν απολυμένους που πιθανόν να αγγίξουν σε αριθμό αυτών τις Ε.Ρ.Τ.!!!

Τόσα χρόνια δεν μας έκαναν ποτέ μετόχους στα κέρδη τους!

Δεν θα μας κάνουν τώρα θύματα στην δική τους κρίση!!!

Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ σε αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας

σήμερα Παρασκευή 31/7

και ώρα 18:00

έξω από το studio KAPPA στα Σπάτα.

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!

ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ!!!

 

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

“Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΜΜΕ, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν βρίσκονται πια στο απυρόβλητο, κι ότι η «προνομιακή» τους σχέση με την  εκτελεστική εξουσία έλαβε τέλος στις 26 Ιανουαρίου” επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις “τις μαζικές απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ANTENNA  και τη μείωση μισθών στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA”.

 

 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών αρνούνται να καταβάλλουν  τα   χρωστούμενα στο ελληνικό κράτος, προβάλλοντας διάφορες νομιμοφανείς δικαιολογίες,     συνεχίζουν να καλλιεργούν, εις βάρος των εργαζομένων τους, ένα κλίμα αυθαιρεσίας και καταστρατήγησης ακόμα και των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι  μαζικές απολύσεις, τουλάχιστον 30 τεχνικών, στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, και οι μειώσεις μισθών κατά 50% στους τεχνικούς, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha,  είναι μόνο το πιο πρόσφατο κρούσμα αυθαιρεσίας.

Η εκτεταμένη ασυδοσία μερίδας της εργοδοσίας, με θύματα τους εργαζόμενους, δεν μπορεί να συνεχιστεί.   Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΜΜΕ, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν βρίσκονται πια στο απυρόβλητο, κι ότι η «προνομιακή» τους σχέση με την  εκτελεστική εξουσία έλαβε τέλος στις 26 Ιανουαρίου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ