Τσίπρας: Το μεταναστευτικό να μην αποτελεί κόμβο πολιτικής αντιπαράθεσης

Τη δέσμευση ότι «θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε το μεταναστευτικό ζήτημα να τύχει της αντιμετώπισης που αξίζει σε μια δημοκρατική και αλληλέγγυα Πολιτεία και να σταματήσει να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης για εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων» παρείχε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του αντιπρόεδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη για την παράνομη μετανάστευση στη χώρα. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο όταν αντιμετωπιστεί συνολικά από την ΕΕ.

«Υπό αυτή την έννοια», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται ως θέμα για να εξυπηρετεί σκοπιμότητες πολιτικού χαρακτήρα και να κινητοποιούν κάποιοι φοβικά ένστικτα μέσα στην κοινωνία και να τροφοδοτούν αντιλήψεις που σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μισαλλόδοξες και ρατσιστικές».

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα πρέπει να αρχίσουμε όλοι μας να συμβάλουμε ώστε να μην αποτελεί κόμβο αντιπαράθεσης, αλλά αντίθετα το σημείο εκείνο πάνω στο οποίο όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα συγκλίνουν στη βάση των αρχών της ευρωπαϊκής δημοκρατικής παράδοσης, του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, του σεβασμού στην αξιοπρέπεια του διαφορετικού».

Κατά την πρωτολογία του ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να μιλήσει για τα σχέδια ανάσχεσης της ροής των παράνομων μεταναστών και τόνισε ότι η ΝΔ θα συνδράμει για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Αν είχαμε μυστικό σχέδιο εξόδου γιατί δεν το εφαρμόσαμε; Λέτε σαχλαμάρες – ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Δεν είχαμε σχέδιο εξόδου από το ευρώ – Εγώ έδωσα εντολή – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ