Παρέμβαση Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή για τις Σκουριές

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρενέβη προ ολίγου «επί προσωπικού»,στην εν εξελίξει συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ,μετά την τοποθέτηση της βουλευτίνας του κόμματος

Κατερίνας Ιγγλέζη, η οποία ανέγνωσε ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Ιερισσού Χαλκιδικής, στην οποία διατυπώνονται ενστάσεις για όσα είπε για τις Σκουριές, ο Α. Τσίπρας στην χθεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη «Στο Κόκκινο».

Ο πρωθυπουργός είπε κατ’ αρχήν ότι εκ παραδρομής αναφέρθηκε σε 5000 εργαζόμενους στις Σκουριές, ενώ είναι 1980, παραδρομή στην οποία παρεσύρθη, καθώς η προηγηθείσα ερώτηση του δημοσιογράφου Κ. Αρβανίτη αναφερόταν σε «5000 εργαζόμενους».

Σε ό,τι αφορά την ουσία του ζητήματος, ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν μπορεί η δικαίωση του αγώνα στις Σκουριές, δηλαδή η καταστροφική για το περιβάλλον επένδυση της εταιρείας στην περιοχή να ταυτίζεται με μια εκδικητική άποψη ότι αυτοί οι εργαζόμενοι πρέπει να μείνουν χωρίς δουλειά. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι τμήμα αυτών των εργαζομένων χρησιμοποιήθηκε «παίζοντας συγκεκριμένο ρόλο», ωστόσο, υπογράμμισε εκ νέου ότι η λύση συνίσταται στην δικαίωση του αγώνα με ταυτόχρονη προστασία της κοινωνικής συνοχής και τόνισε ότι «η αριστερά δεν μπορεί να είναι εκδικητική».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Όποιος θέλει άλλη κυβέρνηση και άλλο Πρωθυπουργό να το πει – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ