Βουλγαράκης: Καλύτερη δυνατή επιλογή ο Μεϊμαράκης

Ως την “καλύτερη δυνατή επιλογή που θα μπορούσε να γίνει σε αυτή την συγκυρία και σε αυτό το χρονικό διάστημα” χαρακτήρισε τον  Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει εκλογή με λίστα, αλλά μόνο με σταυρό.  

Ο  πρώην υπουργός, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά με αφορμή την συνάντησή του με τον κ. Μεϊμαράκη τονίζοντας: “Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει εντοπίσει ότι ένα από τα βασικά θέματα που η ΝΔ πρέπει να επιλύσει είναι η «επανοργάνωση» και επανασυσπείρωση.  Έκανε ένα γενικό κάλεσμα το οποίο ανταποκρίθηκα με πολύ μεγάλη χαρά  διότι θεωρώ ότι ο χώρος τον οποίο παραδοσιακά εκφράζει η ΝΔ είναι ο χώρος ο οποίος έχει την δυνατότητα να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση με νηφαλιότητα και ηρεμία. Και είναι ευχής έργο το γεγονός ότι ο κ. Μειμαράκης σήμερα είναι πρόεδρος της ΝΔ διότι καταφέρνει να αποσυμπιέζει σε πολύ μεγάλο βαθμό όλη αυτή την πίεση που είχε αισθανθεί το κόμμα της ΝΔ με τα μέλη του, με τα στελέχη του και ήταν και λογικό γιατί ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος και πιστεύω ότι σε αυτή την προσπάθεια πρέπει όλοι όσοι μπορούν να αθροίσουν τις δυνάμεις τους σε όποιο επίπεδο μπορεί ο καθένας. Εγώ του δήλωσα  ότι ως απλό μέλος του κόμματος είμαι στην διάθεση της ΝΔ προκειμένου να βοηθήσω όπως αυτή κρίνει ή όπως ο ίδιος κρίνει”.

Ερωτηθείς αν τον είχε προβληματίσει ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύτηκε η ΝΔ το προηγούμενο διάστημα σημείωσε: “Είναι αυταπόδεικτό ότι με είχε προβληματίσει. Επιτρέψτε μου να κάνω μια διάκριση, αν δει κανείς τη ΝΔ ως κυβερνητική παρουσία δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ΝΔ έκανε πάρα πολλά καλά πράγματα βέβαια μέσα στο γενικότερο περιβάλλον στο οποίο εκλήθη να κυβερνήσει και με την αρχική αρνητική της αφετηρία των Ζαππείων που ήταν κάτι με το οποίο εγώ είχα διαφωνήσει και εγγράφως”.

Όμως παρόλα αυτά η ΝΔ αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να πάρει σκληρές αποφάσεις και αυτές οι αποφάσεις οδήγησαν τη χώρα σε καλύτερο επίπεδο με πολύ πόνο και μεγάλα προβλήματα του κόσμου αλλά σε καλύτερο επίπεδο όσον αφορά τα μακροοικονομικά μεγέθη και την πορεία εξυγίανσης κατά κάποιο τρόπο των δημοσίων οικονομικών. Εκεί θα αποτιμηθεί αντικειμενικά σε  κυβερνητικό επίπεδο από της εκλογής το αν η ΝΔ έκανε  το άλφα ή το βήτα μέτρο με τα λάθη της και με τα καλά της όμως προσέφερε έργο.

“Το εσωτερικό κομμάτι της ΝΔ είναι τελείως διαφορετικό κομμάτι διότι η ΝΔ σιγά –σιγά απομάκρυνε στελέχη της τα οποία άλλα προσχώρησαν σε άλλα κόμματα άλλα δημιούργησαν άλλα κόμματα  άλλα πήγαν σπίτι τους άλλα αδρανοποιήθηκαν και επειδή εγώ ανήκω σε μια γενιά Νεοδημοκρατών η οποία νομίζω ότι είναι η πιο ιδεολογικοποιημένη γενιά και εκεί τα πράγματα δεν τα διαχειρίστηκαν καλά με αποτέλεσμα η ΝΔ  όταν κάποια στιγμή η ΝΔ σφύριξε προσκλητήριο να μην παρουσιαστεί κανένας.  

Δηλαδή το πρόβλημα της ΝΔ ήταν από ένα σημείο και μετά ότι υπήρχαν στρατηγοί και στρατιώτες δεν υπήρχαν ούτε ταξίαρχοι ούτε συνταγματάρχες ούτε λοχαγοί ούτε τίποτα. Ήταν ένα πράγμα το οποίο δεν είχε κορμό και ήταν και λίγο δύσκολο να έχει κορμό διότι για να έχει κορμό πρέπει να έχει μια ιστορική συνέχεια. Εγώ πιστεύω ότι χρειάζονται όλοι στην ΝΔ και όποτε η ΝΔ κατάφερε να πάρει εκλογές το έκανε επειδή κατάφερνε και ενσωμάτωνε αρμονικά όλες τις φωνές της”, συμπλήρωσε.

  

Ερωτηθεις αν θα επιστρέψει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ είπε: “Δεν έχω συζητήσει τέτοιο θέμα. Δεν συζήτησα τέτοιο πράγμα άλλωστε οι εκλογές αν γίνουν τώρα κοντά θα έχουν λίστα και προφανώς εμένα η λίστα δεν ενδιαφέρει. Εμένα με ενδιαφέρει αν υπάρξει μια εκλογή με σταυρό προφανώς αν το κόμμα ενδιαφέρεται θα είμαι υποψήφιος αλλά την εκλογή με λίστα δεν μ’ ενδιαφέρει ούτε την διεκδικώ ούτε καν τη σκέφτομαι.    Εμένα δεν μ’ ενδιαφέρουν ούτε κομματικές θέσεις ούτε τομεάρχες ούτε τίποτα εμένα με ενδιαφέρει να μπορέσω να αθροίσω τις μικρές μου δυνάμεις στην προσπάθεια του κ.Μειμαράκη η οποία πρέπει σήμερα να υποστηριχθεί από όλες”.

O Βουλγαράκης δήλωσε ότι συμφωνεί και επαυξάνει με την κατεύθυνση που θέλει να δώσει ο κ. Μεϊμαράκης στην ΝΔ. “Η ΝΔ είναι το κόμμα του μεσαίου χώρου,  της μετριοπάθειας, είναι το κόμμα που μπορεί να αφομοιώνει τις εξελίξεις με τον καλύτερο τρόπο, που πρέπει να απομακρύνει όλες εκείνες τις φωνές οι οποίες έχουν μια διαθλαστική παρουσία στην εικόνα της. Αυτή είναι η ΝΔ ή τουλάχιστον αυτή υπηρετήσαμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια και αυτή ψήφιζε ο κόσμος”.   “Είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή που θα μπορούσε να γίνει σε αυτή την συγκυρία και σε αυτό το χρονικό διάστημα και πιστεύω ότι αυτή η επιλογή δρα για την ΝΔ λυτρωτικά”, πρόσθεσε.

 

Διαβάστε επίσης

33 βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τον Τσίπρα για τα περιφερειακά αεροδρόμια

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ