Κουτσούμπας: Χρειάζεται άμεση στελέχωση η πυροσβεστική

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, επισκέφτηκε σήμερα το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος (ΣΕΚΥΠΣ), όπου τον υποδέχθηκαν ο αναπληρωτής Υπουργός για την Προστασία του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Τάσος Μαυρόπουλος και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου.

Ο κ. Κουτσούμπας αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πυροσβεστικό σώμα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ξεναγήθηκε στο Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι απαιτείται ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος των πυρκαγιών, της δασοπροστασίας και της προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων με το βάρος να δίδεται ιδιαίτερα στην πρόληψη.

Τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της κρατικής χρηματοδότησης και αναφέρθηκε τόσο στα σοβαρά εργασιακά προβλήματα του ανθρώπινου δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και στην υποστελέχωσή του.

«Χρειάζεται άμεση στελέχωση και ενίσχυση. Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η τριχοτόμηση σε μόνιμους, σε πενταετούς θητείας ή σε έκτακτους, οι οποίοι θα πρέπει να ενιαιοποιηθούν. Να υπάρχει μόνιμο προσωπικό εκπαιδευμένο, που να μπορεί να βοηθάει και θα πρέπει οπωσδήποτε να ενισχυθούν όλα τα μέτρα, όπως είναι η συντήρηση των οχημάτων, οι στολές του προσωπικού, γιατί ακριβώς θέτουν, οι ίδιοι οι άνθρωποι αυτοί, το ανθρώπινο δυναμικό, σε κίνδυνο τη ζωή τους κατά τη διενέργεια του καθήκοντός τους. Ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρξει ένας συνολικότερος σχεδιασμός και για την εκπαίδευση του πληθυσμού», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ σε οποιαδήποτε σκέψη συρρίκνωσης, συγχώνευσης ή κατάργησης των πυροσβεστικών σταθμών και της μελλοντικής ανάθεσης των πάντων στον εθελοντισμό, μέσα από τους δήμους και με τη συμμετοχή των πολιτών. «Βεβαίως χρειάζεται και η συμμετοχή των εργαζομένων, των πολιτών, των δήμων σε εθελοντική βάση, όμως δεν μπορεί να είναι το κύριο αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε.

«Είναι δηλαδή ένα πλέγμα ζητημάτων, αιτημάτων, τα οποία εμείς διεκδικούμε. Υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε από τη θέση του κόμματος της αντιπολίτευσης, όπως είναι το ΚΚΕ, στη Βουλή και προς τον υπουργό και προς τα αρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε να επιλυθούν ζητήματα το επόμενο διάστημα, να προβάλλουμε τις θέσεις μας και βέβαια στη διάθεση είναι όλες οι κομματικές οργανώσεις, τα μέλη, τα στελέχη, οι φίλοι του ΚΚΕ, όταν προκύπτει πρόβλημα με την εθελοντική δράση τους, να βοηθούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών, την προστασία της περιουσίας και της ζωής των συμπολιτών μας», κατέληξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 

 

Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

 Συνάντηση Θεοδωράκη – Κατσέλη 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ