Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να παραιτηθεί

Του Βασίλη Σκουρή

Το γάντι στο Μέγαρο Μαξίμου «πετάει» και πάλι ο Γιάνης Βαρουφάκης, λίγα μόλις 24ωρα μετά το «ναι» που είπε στο δεύτερο προαπαιτούμενο νομοσχέδιο.

«Αυτή η συμφωνία που προωθείται είναι μέρος του σχεδίου Σόιμπλε για να πετύχει το Grexit που έχει σχεδιάσει», δηλώνει στη Realnews και προειδοποιεί πως δεν θα ψηφίσει το μνημόνιο που θα φέρει η κυβέρνηση. «Προφανώς θα το καταψηφίσω», τονίζει.

«Η κυβέρνηση με τη συμφωνία κάνει το καλύτερο δώρο στον Σόιμπλε» επιμένει ο πρώην υπουργός Οικονομικών. «Τα χρήματα που προβλέπονται από την αύξηση του ΦΠΑ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εισπραχθούν. Ούτε υπάρχει κανείς -ακόμα και στην κυβέρνηση- που πιστεύει ότι το 2018 θα επιτευχθεί πλεόνασμα 3,5% ή φέτος θα υπάρξει πλεόνασμα 1%. Οπότε ο Σόιμπλε θα δικαιούται να πει: ‘‘Καμία κυβέρνηση στην Ελλάδα, δεξιά ή αριστερή, δεν μπορεί να πιάσει τους στόχους. Εμείς πάλι τους δώσαμε λεφτά, αλλά αυτοί μόνο προβλήματα είναι. Μόνη λύση συνεπώς και για την ίδια την Ελλάδα και για την Ευρώπη είναι το Grexit’’. Εγώ λέω ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να του δώσουμε τέτοιο δώρο του Σόιμπλε, γι’ αυτό και θα καταψηφίσω τη συμφωνία».

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

 

                 

Διαβάστε επίσης:

Τι αποκάλυψε ο Βαρουφάκης στην Telegraph για το plan Β

Μπακογιάννη για Βαρουφάκη: Μήπως ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης;

Ποιος είναι ο συνεργάτης – “χάκερ” του Γιάνη Βαρουφάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ