Γιάνη σε πιάσαμε

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, στις 20 Ιουλίου, σε συνέντευξή του στο CNN, δύο ημέρες πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα, είχε δηλώσει στο γνωστό αμερικανικό δίκτυο:

«Άνθρωποι σαν και εμένα θεωρούν ότι θα ήταν πιο έντιμο και μακροπρόθεσμα πιο σωστό για εμάς να παραιτηθούμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παραιτήθηκα».

Πατήστε εδώ και δείτε στα αγγλικά τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στο CNN. Δείτε στο βίντεο τι λέει στο 6’46” για την κυβέρνηση.

«Ακούσαμε από άλλες πλευρές ότι ο Αλέξης Τσίπρας, είπε – προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο να κρατήσει την κυβέρνηση στην εξουσία – ότι πρέπει να ψηφίσει γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να παραμείνει μία αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, στην εξουσία μετά από τόσο χρόνια. Αυτό ήταν κάτι πολιτικό, σωστά;», ρώτησε η δημοσιογράφος τον Γιάνη Βαρουφάκη, αναφερόμενη στο δημοψήφισμα και εκείνος απάντησε:

«Ο Τσίπρας βρέθηκε αντιμέτωπος με μία πολύ δύσκολη επιλογή, όταν πήγε στη Σύνοδο Κορυφής. Ήταν ανάμεσα στο να αυτοκτονήσει ή να τον εκτελέσουν. Πρόκειται για ένα σημαντικό στίγμα στην οικονομική και ευρωπαϊκή ιστορία. Σε καμία κυβέρνηση δεν θα πρέπει να φέρονται έτσι. Επειδή ήταν μία δύσκολη επιλογή, τα επιχειρήματα ήταν το ίδιο ισχυρά και από τις δύο πλευρές. Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο για τον ελληνικό λαό να παραμείνει η κυβέρνηση και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα, με το οποίο διαφωνεί.

Άνθρωποι σαν και εμένα θεωρούν ότι θα ήταν πιο έντιμο και μακροπρόθεσμα πιο σωστό για εμάς να παραιτηθούμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παραιτήθηκα. Αλλά τα επιχειρήματα του Τσίπρα είναι το ίδιο ισχυρά με τα δικά μου».

 

Διαβάστε επίσης:

H Realnews σήμερα 26/7/2015

Μητρόπουλος: Η αμετροέπεια του Βαρουφάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βασίλης Σκουρής για το tweet του Γ. Βαρουφάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ