Ο Λαφαζάνης απαντάει στον Τσίπρα: Δεν χρειάζονται απειλές

Στον Αλέξη Τσίπρα που άσκησε κριτική στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά με δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. “Μέσα στην αριστερά όσο μεγάλες και ουσιαστικές και αν είναι οι διαφορές δεν χρειάζονται ανάμεσα μας,  ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες, υψηλοί τόνοι και πολύ περισσότερο απειλές. Ο αγώνας μας δεν είναι για «καρέκλες» και «αξιώματα» αλλά για αρχές, αξίες και πολιτικές, που να υπηρετούν το λαό και τον τόπο” επισημαίνει ο κ. Λαφαζάνης.

“Πιστεύω ότι αδικούμε κατάφορα τους εαυτούς μας όταν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια και τη λιτότητα. Πολύ περισσότερο πιστεύω  ότι γυρίζουμε την πλάτη στους κοινούς μας  αγώνες, όταν στην ουσία λέμε ότι μνημόνια, λιτότητα και υποταγή στους εκβιασμούς είναι μονόδρομος, ενώ λοιδορούμε κάθε πρόταση εναλλακτικής λύσης, γεγονός που αφήνει την Ελλάδα έκθετη στο έλεος των πιστωτών” σημειώνει και προσθέτει:

“Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον ως εκβιασμένη ευρωζωνική μνημονιακή αποικία, αλλά ως περήφανη ανεξάρτητη προοδευτική χώρα, η οποία, χωρίς κηδεμονίες, δίνει ,παρά τις μύριες δυσκολίες, τη μάχη ενάντια στη  φτώχεια, τη λιτότητα και την ανεργία για τη βαθιά διαγραφή του χρέους, την αξιοπρέπεια της και την οικονομική της ανόρθωση”.

 

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα Τσίπρα στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ: Να μην κρύβονται πίσω από την υπογραφή μου

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ