Παρασκευόπουλος: Αναγκάζομαι να επιλέξω το μικρότερο κακό… – ΒΙΝΤΕΟ

“Πιστεύω ότι δεν υπάρχει αντίφαση στη θέση που λέει ότι ορισμένες ρυθμίσεις είναι κακές αλλά αναγκάζομαι να επιλέξω το μικρότερο κακό” είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε παρέμβασή του στην συνεδρίαση των Επιτροπών της βουλής για το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

“Η κατάσταση ανάγκης είναι εξ ορισμού μια κατάσταση που έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο κακά και δεν υπάρχει τρίτη επιλογή. Εάν μεταξύ δύο κακών, δεν προτιμούσα το μικρότερο, θα έπρεπε να προτιμήσω το μεγαλύτερο. Δεν το κάνω γι’ αυτό και δεν έχω συνειδησιακό πρόβλημα” σημείωσε, απαντώντας τόσο στην κ. Κωνσταντοπούλου που ανέφερε νωρίτερα ότι το νομοθέτημα εξαναγκάζονται να εισαγάγουν υπουργοί που αντιτάσσονται ευθέως” όσο και στους κ. κ. Δένδια και Λοβέρδο.

“Είμαστε σε θέση να ψηφίσουμε επί της ουσίας ευρισκόμενοι σε μια κατάσταση ανάγκης και επίσης να ακολουθήσουμε μια διαδικασία κοινοβουλευτική  που επίσης είναι εξαιρετικά σύντομη.  Προσωπικά θα ήθελα πολύ και τα δύο να μην συνέβαιναν” ανέφερε, λέγοντας ότι σέβεται τη διαφωνία.

Ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι φοβάται το ενδεχόμενο Grexit και έλλειψης χρημάτων “και για αυτό δεν έχω κανένα συνειδησιακό πρόβλημα  με το να υποστηρίζω τις θέσεις που ακούσατε προηγουμένως”. “Αυτό φοβάμαι και αυτό προσδιορίζει τις επιλογές μου. Δεν βλέπω καμία αντίφαση στο να λέω ότι υπάρχουν κάποια θέματα σε αυτό τον κώδικα στα οποία βλέπω σημαντικά προβλήματα, δεν τα πιστεύω, αλλά τον κώδικα στο σύνολο του τον θεωρώ σαν ένα κείμενο που κάλλιστα μπορεί να περάσει από εδώ και να σταθεί.

Επομένως επειδή ψηφίζω με αυτή τη διαδικασία που μου επιβάλει να δω το σύνολο, προτείνω αυτή τη στιγμή μια ψήφο που πιστεύω ότι και ενόψει των ιστορικών περιστάσεων είναι αναγκαία αλλά και αναφέρομαι σε ρυθμίσεις που δεν είναι στο σύνολό τους προβληματικές. Κάποιες είναι  αλλά και σε αυτές έχω την υποχρέωση της εφαρμογής  και τη δυνατότητα να συνεχίσω να προσπαθώ να τις αλλάξω”, τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης

Παρασκευόπουλος: Κακές οι ρυθμίσεις αλλά τις προτιμώ από την άτακτη χρεοκοπία

Δένδιας: Παραιτηθείτε ή καταθέστε πρόταση μομφής κατά της Κωνσταντοπούλου – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Λοβέρδος στον Παρασκευόπουλο: Αναλάβετε τις ευθύνες σας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ