Πιέσεις σε Μεϊμαράκη να αλλάξει την εισήγηση του

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Από την στιγμή που διέρρευσε η πληροφορία ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα εισηγηθεί στην συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής να γίνει η εκλογή προέδρου της ΝΔ από την βάση στις 30 Αυγούστου, άρχισαν και οι πιέσεις από κορυφαία στελέχη του κόμματος, βουλευτές που προέρχονται κυρίως από το καραμανλικό στρατόπεδο, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πρόεδροι ΝΟΔΕ προκειμένου να τον μεταπείσουν και να μην κάνει πράξη την πρόταση του. 

«Γαλάζια» στελέχη εκτιμούν πως την δεδομένη χρονική στιγμή δεν πρέπει να ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες καθώς εκείνο που προέχει είναι το εθνικό συμφέρον. Παράλληλα δεν κρύβουν την στήριξη τους στο πρόσωπο του Ευ. Μεϊμαράκη. 

Ωστόσο υπάρχουν και άλλου είδους δυσκολίες που δεν επιτρέπουν να γίνουν εσωκομματικές εκλογές άμεσα. Ο μηχανισμός για μια τόσο μεγάλη διαδικασία δεν υπάρχει, όπως και χρήματα δεν υπάρχουν προκειμένου να διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές. 

Όλα ξεκίνησαν μετά την συνέντευξη του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην ΕΡΤ ο οποίος τάχθηκε υπέρ της εκλογής προέδρου από το συνέδριο ενώ υποστήριξε πως η ΝΔ θα πρέπει να ακολουθήσει τον μεσαίο δρόμο. 

Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης τόνισαν πως θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες ή έστω ο μεταβατικός πρόεδρος να καταθέσει το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. 

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος σύμφωνα με πληροφορίες είναι αντίθετος με την εισήγηση Μεϊμαράκη και δεν κρύβει σε συνομιλίες που έχει με στελέχη του κόμματος ότι δεν θα πρέπει γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στις 30 Αυγούστου, την ώρα που η χώρα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Άλλωστε την άποψη αυτή την έχει διατυπώσει σε όλες τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του. «Η ΝΔ έχει πρόεδρο και λέγεται Βαγγέλης Μεϊμαράκη» είχε δηλώσει ο Γραμματέας το κόμματος όταν τον είχαν ρωτήσει πριν από δύο ημέρες στην Θεσσαλονίκη για το πότε θα ξεκινήσουν οι εκλογικές διαδικασίες. 

Αντίθετος εμφανίστηκε και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος μιλώντας στον Βήμα Fm τόνισε «Είναι επιπόλαιο κι ανεύθυνο, την πιο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, μετά τον πόλεμο, εμείς να ενδοσκοπούμε και να επιδοτούμε την εσωστρέφεια. Έχουμε αυτή τη στιγμή έναν μεταβατικό πρόεδρο, ο οποίος νομιμοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα. Θα πρέπει να του δώσουμε ένα τράτο αρκετών μηνών.»

 

Πηγή:real.gr

 

Διαβάστε επίσης

Τατούλης: Ο Μεϊμαράκης με περισσό κουτσαβακισμό προσέβαλε τους ψηφοφόρους της ΝΔ

Μεϊμαράκης: Δεν θα εκλεγεί πρόεδρος από τον κάθε περαστικό – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ