Πανούσης: Αυτή τη στιγμή έχουμε τρικομματική κυβέρνηση

«Πριν πάμε στο τρίτο μνημόνιο να καθαρίσουμε το «τρίτο» κόμμα διότι αυτή τη στιγμή έχουμε τρικομματική κυβέρνηση» δήλωσε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξη του στoν Ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1.

«Το άλλο (την οικουμενική κυβέρνηση) δεν το πολύ πιστεύω πια. Δηλαδή εδώ έχεις ένα κόμμα το όποιο έγινε δυο κόμματα, έχεις τους ΑΝΕΛ και προσπαθείς να βρεις κοινούς τόπους και κοινούς τρόπους», προσθέτει, υποστηρίζοντας ότι «το ζήτημα είναι στα χέρια του κ. Τσίπρα κι αυτή είναι η μετεξέλιξη του από πρωθυπουργό σε ηγέτη».

Σχετικά με τις διαφωνίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Καλώς ή κακώς αυτή τη στιγμή ο Τσίπρας εκπροσωπεί όχι μόνο τον πρωθυπουργό αλλά και τον ηγέτη και το καινούριο. Δεν το εκπροσωπούν αυτοί.  Δεν τους υποτιμώ, τους τιμώ μάλιστα τους περισσότερους και τους εκτιμώ αλλά στο πολιτικό παιχνίδι και στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι και αύριο στο εκλογικό παιχνίδι πως μετριούνται;»

Για τον Γιάνη Βαρουφακη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνει: «Είναι το έσχατο σημείο πολιτικής αχαριστίας αυτό που κάνει. Πολιτικής αχαριστίας.  Δεν λειτουργούμε έτσι, υπάρχει έναν minimum αστικής ηθικής γι’ αυτούς που είναι και αστοί.»

 Ο Γιάννης Πανούσης σε άλλη συνέντευξη του στο Bήμα 99,5, αναφέρθηκε στη Νάντια Βαλαβάνη. «Μια υπουργός να λέει ότι χιλιάδες βαλιτσάκια την παρακολουθούν; Κι ας πούμε ότι γινόταν έτσι, βγαίνεις και το λες, ότι χιλιάδες βαλιτσάκια παρακολουθούν τους Έλληνες πολίτες, πολιτικούς σε οποιαδήποτε δραστηριότητά τους; Αν έχουμε μια τέτοια σοβαρή καταγγελία ενός υπουργού, πρώτα πάει στα όργανα. Είναι δυνατόν ξαφνικά να πετάει μια πατάτα; Πού τα βρήκε αυτά τα βαλιτσάκια, να πάω να αγοράσω κι εγώ ένα» δήλωσε ο κ. Πανούσης. 

Διαβάστε επίσης:

Πανούσης: Το ζήτημα με τις μεταναστευτικές ροές αποτελεί ανθρωπιστική κρίση 

Άρθρο “φωτιά” του Πανούση: Κάποιοι λουδίτες σχεδιάζουν “επανάσταση” επί άλλου πλανήτη

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ