Κατρούγκαλος: Ανάγκη για ενότητα της αριστεράς – Τι είπε για τον Ρωμανιά – ΒΙΝΤΕΟ

«Το “όχι” του ελληνικού λαού είναι παρακαταθήκη, αλλά ο δεύτερος πόλος ήταν η αναγκαστική υποχώρηση της κυβέρνησης για να μην καταρρεύσει η χώρα τόνισε νέος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής.

“Για τις προαπαιτούμενες δράσεις: τα περιθώρια είναι ελάχιστα. Αλλά για τη συμφωνία μέχρι τον Σεπτέμβριο υπάρχουν περιθώρια πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος και αναφέρθηκε σε δυο μεγάλα πεδία μάχης του υπουργείου, τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και τις εργασιακές σχέσεις.

Σχετικά με την συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η συμφωνία δεν είναι Βάρκιζα, γιατί δεν παραδόθηκαν τα όπλα και τα όπλα είναι η κυβέρνηση»

«Ελπίζω ότι με τον Δημήτρη (Στρατούλη) θα είμαστε ξανά σε κυβερνητικό μετερίζι μαζί. Με βοήθησε στο σύντομο διάστημα που προηγήθηκε της παράδοσης – παραλαβής, όσο μπορούσε περισσότερο.  Είναι από τους πιο ανιδιοτελείς πολιτικούς που γνωρίζω. Θεωρώ καθοριστική την ανάγκη να υπάρχει ενότητα της πολιτικής Αριστεράς σε αυτήν τη μάχη παρά τις προφανώς διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν» είπε για τον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Σταρτούλη.

Αναφορικά με τον Γιώργο Ρωμανιά ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι παρότι υπέβαλε την παραίτησή του, εκφράζοντας επιφυλάξεις που και ο ίδιος συμμερίζεται, ζήτησε από τον γενικό γραμματέα «να παραμείνει στη θέση του στη μεταβατική περίοδο και πρόκειται να ανταποκριθεί».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Στρατούλης: Δεν αναιρείται η στήριξή μου στην κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

Σκουρλέτης: Ήρθαμε σε επαφή με τα αποτελέσματα μιας 5χρονης βάρβαρης πολιτικής – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ