• Η Εύη Τατούλη για τις «αήθεις επιθέσεις» που δέχθηκε

  12:30 μμ, Δευτέρα 20 Ιουλ 2015 12:30 μμ, Δευτέρα 20 Ιουλ 2015

  Θύμα εκβίασης και δυσφήμησης μέσω διαδικτύου από τρεις γυναίκες, έπεσε η κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, Έυη.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η 33χρονη Εύη Τατούλη λάμβανε ακόμα και τηλεφωνικές απειλές κατά της οικογένειάς της, ήδη από τον Ιανουάριο.Όλο αυτό το διάστημα η ομάδα εκβιαστών απαιτούσε από τη νεαρή πολιτευτή Αρκαδίας να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ προκειμένου να πάψουν οι απειλές.

  Η ίδια η κ. Τατούλη προέβη σε δήλωση σχετικά με το περιστατικό. Διαβάστε αναλυτικά:

  «Όταν οι θεσμοί της χώρας λειτουργούν χωρίς παρεμβάσεις στη βάση των δεξιοτήτων και της υψηλού επιπέδου αρτιότητας των δημόσιων λειτουργών τους, τα αποτελέσματα είναι πάντα εντυπωσιακά. Αποδίδουν δε στους πολίτες τα αναγκαία αισθήματα ασφάλειας και εμπιστοσύνης που, ιδιαίτερα σήμερα, έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

  Ενημερώθηκα από την Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για τα αποτελέσματα των ερευνών της, σχετικά με τις αήθεις επιθέσεις που δέχτηκα εγώ αλλά και ο σύζυγος μου το προηγούμενο διάστημα και για τις οποίες είχα προβεί σε καταγγελία για να προστατέψω την οικογένεια μου.

  Η αποτελεσματικότητα διακρίβωσης των υπαιτίων και η ταχύτητα με την οποία οδηγήθηκε η υπόθεση σε διερεύνηση αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι δεν είμαστε στο έλεος της ανωνυμίας του διαδικτύου που τρέφει την ανομία και απειλεί την κοινωνική και πολιτική ισορροπία του τόπου.

  Η ενημέρωση και η ελευθερία του τύπου αποτελούν βασικά συστατικά μιας ευνομούμενης κοινωνίας όταν προάγουν την δημοκρατία και την διαφάνεια, όχι όταν γίνονται εργαλεία εκβιασμού, συκοφάντησης και παραπλάνησης με εγκληματικά, οικονομικά και πολιτικά κίνητρα. Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο που τα μέσα ενημέρωσης, παραδοσιακά και διαδικτυακά, χρησιμοποιούνται με δημαγωγικά κίνητρα παραπλανώντας τους συμπολίτες μας η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος έδωσε ένα συμβολικό καίριο χτύπημα και ένα μήνυμα. Η δημαγωγικη παραπλάνηση της κοινωνίας διώκεται σε μια ευνομούμενη πολιτεία από όπου και αν αυτή εκπορεύεται.

  Τα οικονομικά συμφέροντα που αναζητούν ευκαιρίες για να ποδηγετήσουν με φερέφωνα και πληρωμένα τους όργανα την κοινή γνώμη δεν έχουν θέση σε μια οργανωμένη κοινωνία που αναζητά ένα νέο πολιτικό σύστημα για να την υπηρετήσει. Το παλιό πολιτικό σύστημα που ντύνεται ενίοτε με προβιά νεότητας και χρησιμοποιεί σάπιες μεθόδους προκειμένου να επιβιώσει λάθρα με βρίσκει σθεναρά απέναντί του. Η πατρίδα χρειάζεται καθαρό λόγο και καθαρά πρόσωπα με άποψη και σχέδιο προκειμένου να περάσει από τον στενωπό του χτες, του σήμερα, αλλά και του αύριο.

  Είμαι διαρκώς παρούσα προκειμένου να υπηρετήσω την Αρκαδία και τους Αρκάδες συμπολίτες μου με αίσθημα άφοβης ευθύνης. Τέτοια φαινόμενα, που βιάζουν την δημοκρατία και νοθεύουν την λαϊκή εντολή, πρέπει να μας βρουν όλους σθεναρά απέναντί τους».

  Η ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

  «Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης και δυσφήμισης, μέσω διαδικτύου και τηλεφωνικών κλήσεων, σε βάρος 33χρονης ημεδαπής. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών γυναικών.

  Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης και δυσφήμισης, μέσω διαδικτύου και τηλεφωνικών κλήσεων, σε βάρος 33χρονης ημεδαπής. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 35, 40 και 59 ετών.

  Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της σύμφωνα με την οποία άγνωστα άτομα μέσω αναρτήσεων σε τρία ιστολόγια (blogs), προέβαιναν συστηματικά και δόλια, από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους στη δυσφήμισή της, ενώ την εκβίαζαν να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ, προκειμένου να σταματήσουν να προβαίνουν σε αντίστοιχες δημοσιεύσεις.

  Επιπρόσθετα, προέβαιναν καθημερινά στην πραγματοποίηση κακόβουλων κλήσεων για να κάμψουν τις αντιστάσεις της και να την εξαναγκάσουν να τους καταβάλει το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό.

  Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων και τη χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από τους αρμόδιους παρόχους του διαδικτύου.

  Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης, από όπου προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη των ατόμων, που προέβαιναν στις επίμαχες αναρτήσεις αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις στην περιοχή των Αθηνών και της Τρίπολης.

  Ακολούθως, διενεργήθηκαν ταυτόχρονα κατ’ οίκον έρευνες σε Αθήνα και Τρίπολη, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, από τις οποίες διακριβώθηκε η συμμετοχή στις υπό έρευνα πράξεις, των ανωτέρω τριών ημεδαπών γυναικών.

  Επιπρόσθετα, κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και (1) εξωτερικός, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

  Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία τακτικής διαδικασίας θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατ’ εκτέλεση των παραγγελλομένων».

  Διαβάστε επίσης:

  Καταγγελία από την Εύη Τατούλη για «βιομηχανία φωτογραφικών διαγωνισμών»

  Το ραντεβού του Μπογδάνου με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

  Ψινάκης: Έχω λατρέψει τους αστυνομικούς - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα