Γιάννης Αμανατίδης: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών από την Αριστερή Πλατφόρμα

Νέος υφυπουργός Εξωτερικών ορίστηκε ο Γιάννης Αμανατίδης που προέρχεται από την Αριστερή Πλατφόρμα.

Σημειώνεται ωστόσο ότι κατά την ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα, ξημερώμετα της Πέμπτης, ψήφισε “Ναι”, σε αντίθετη με συναδέλφους του από την Αριστερή Πλατφόρμα.

Στις 10 Ιουνίου 2013 ήταν επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, που επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Άγιον Όρος.

Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, δάσκαλος στο επάγγελμα, γεννήθηκε το 1961 στο Κιλκίς, από γονείς εκπαιδευτικούς.

Το 1981 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Χημικών Πετρελαίου Καβάλας και το 1985 αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Από το 1985 εργάστηκε ως δάσκαλος σε σχολεία της Καλαμαριάς. Από το 1996 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και γραμματέας του Α΄ συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ο.Θ./Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και αντιπρόσωπος σε Γενικές Συνελεύσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, της Ε.Δ.Ο.Θ. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρών στα κινήματα και στην πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων.

Εξελέγη βουλευτής στις επαναληπτικές εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.

Είναι μέλος της Ε.Κ.Κ.Ε. Παιδείας και της Ε.Κ.Κ.Ε. Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για τα Θρησκεύματα και αναπληρωτής γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Ακόμη είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης

Ποιος είναι Χριστόφορος Βερναρδάκης που αναλαμβάνει στη θέση του Κατρούγκαλου

Τρύφων Αλεξιάδης: Ποιος είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Αυτό είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα – Όλα τα ονόματα 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ