Χατζηδάκης: Συνεννόηση όπως έγινε σε Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρο

Συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στα πρότυπα της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου πρότεινε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου Real FM 97,8 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά την υπογραφή της συμφωνίας την περασμένη Κυριακή, Δευτέρα στις Βρυξέλλες δεν έχουμε περάσει τον κάβο. Ο κάβος είναι μπροστά μας. Δεν ήρθα να σας πω σήμερα, ότι ξέρετε πρέπει να γίνει μια κυβέρνηση οικουμενική με τον τάδε υπουργό και τον τάδε αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως κτλ. Κυρίως, μιλάω για το πλαίσιο, για την αντίληψη, μια καινούργια αντίληψη συνεργασίας μέχρι να περάσουμε κάποιες κρίσιμες εξετάσεις ως χώρα, και στη συνέχεια να προχωρήσουμε μπροστά».

Και ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε: «Πάντοτε, από τότε που ξεκίνησε αυτή η κρίση να μας πλήττει, μιλούσα με γνώμονα, προσωπικά τουλάχιστον, τη συνεννόηση και τη συναίνεση. Αυτό που έγινε στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, στην Κύπρο. Και αυτό προτείνω και τώρα. Μιλάω πιο πολύ για το πνεύμα που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα και λιγότερο για κάποιες τεχνικές παραμέτρους».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ