Κωνσταντοπούλου: Δεν έχουμε δικαίωμα να μετατρέψουμε το “όχι” του λαού σε “ναι” – ΒΙΝΤΕΟ

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για την Ευρώπη και το ελληνικό Κοινοβούλιο και η Βουλή καλείται να επικυρώσει μία συμφωνία που τσακίζει τον λαό και ένα ταμείο χειρότερο από το ΤΑΙΠΕΔ» δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζοντας το χρέος «επονείδιστο, απεχθές και παράνομο» και συνέχισε λέγοντας πως «το μνημόνιο έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και οι λεγόμενοι εταίροι το γνωρίζουν. Αυτό συνιστά πραξικόπημα, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία και θεωρώ πως το  κοινοβούλιο, πρέπει να αποτρέψει το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης που θέλουν να μετατρέψουν την κυβέρνηση της αριστεράς σε υλοποιητή των μνημονίων».

Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως «δεν έχουμε το δικαίωμα το ‘’όχι’’ του λαού να το μετατρέψουμε σε ‘’’ναι’’ με το να το ψηφίσουμε» και «διεκδικήσαμε την εξουσία για να την επιστρέψοuμε στο λαό» και συνέχισε υποστηρίζοντας πως «το ‘’όχι’’ του λαού δεν ήταν ‘’όχι’’ υπό προϋποθέσεις, όποιος πιστεύει ότι διατυπώθηκε υπό την προϋπόθεση της παραμονής της χώρας στο ευρώ οφείλει να διατυπώσει ξανά το ερώτημα».

Τέλος, η Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως «αν η Βουλή δεν αντισταθεί στον σημερινό εκβιασμό, δεν θα αντισταθεί ούτε στους επόμενους» και κατέληξε λέγοντας ότι «Αν για κάποιους το ερώτημα είναι βαρύ αξίζει να αναλογιστούμε ότι στην ιστορία μας υπήρξαμε άνθρωποι που ανέλαβαν ευθύνες».

 

 

Διαβάστε επίσης:

O Βενιζέλος στην Κωνσταντοπούλου: Να παραιτηθείτε – ΒΙΝΤΕΟ

Κωνσταντοπούλου: Ποια κυρία φώναξε “άιντε”; – ΒΙΝΤΕΟ

Αποκλείει “κούρεμα” του χρέους ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ